Hideg és kevés csapadék várható a következő két hétben

Székelyhon 2019. január 07., 16:54

Hideg, csapadékban szegény időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 7-e és 20-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A prognózis szerint Erdélyben az időszak első két napján hideg lesz, a legmagasabb hőmérsékleti értékek napközben sem emelkednek mínusz 4 Celsius-fok fölé. Január 9-én enyhül az idő, fagypont körüli csúcsértékek várhatók, 11-étől ismét mínusz 4, 13-ától 17-éig pedig mínusz 2 Celsius-fok körül lesz napközben a maximális hőmérséklet, majd a periódus végéig ismét enyhébb idő várható, a kora délutáni órákban 1-2 Celsius-fokot mérhetünk – ismerteti az Agerpres.

Az éjszakai hőmérsékletek végig a negatív tartományban maradnak, általában mínusz 8 és mínusz 5 Celsius-fok között alakulnak, január 8-án és 9-én fagy lehet, mínusz 14, mínusz 10 fokos minimális hőmérséklettel. Gyenge csapadék leginkább 9-én és 10-én fordulhat elő, 15-ig helyenként, azt követően csak elszigetelt területeken várható kevés csapadék.

Az előrejelzés a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

{A}