Beczét két meccsre tiltották el

Dobos László 2019. január 05., 18:51

Két mérkőzés eltiltást kapott Becze Tihamér, a Csíkszeredai Sportklub és a magyar jégkorong válogatott csatára, aki ellen a péntek esti, Sportklub–Újpest összecsapás 11. percében végleges büntetést ítélték a játékvezetők.

Becze nem léphet jégre a DAB és a GYHK elleni mérkőzéseken Fotó: Halmágyi Zsolt

A fegyelmi bizottság két Erste-ligás meccsről tiltotta el Beczét, tudta meg a jegkorongblog.hu szakportál.

„A Sportklub játékosa a mérkőzés 11. percében ütközött ellenfelével. Az ütközés során eltalálta ellenfele állát, akinek feje nagy erővel a palánknak csapódott. Becze Tihamér nem tett kísérletet a korong megszerzésére. Az ütközés során felugrott, egyik korcsolyája sem érintkezett a jéggel. Az UTE játékosa megsérült, a játékot nem tudta folytatni.

A fegyelmi bizottság felhívja a figyelmet, hogy a szabályok alapján a fej és nyak területének támadása a legsúlyosabb szabálytalanságok egyike. A játékosoknak mindent meg kell tenniük az ilyen jellegű ütközések elkerülése érdekében.

A fegyelmi bizottság Becze Tihamért 2 mérkőzésről eltiltja. A játékos a büntetését csapata soron következő Erste Liga mérkőzésein tölti le” – olvasható a fegyelmi bizottság közleményében.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/MRAtZQMWkVQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Az Újpest egyik kulcsjátékosa, Peter Huba agyrázkódást szenvedett.

A Sportklub az ominózus mérkőzést 4–1-re nyerte. A csíki kék-fehérek vasárnap este a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadják, majd kedden este a Gyergyói HK otthonában vendégszerepelnek.