Mátyás nemcsak az új év, hanem a család első babája is

Pethő Melánia 2019. január 02., 12:22

A Mátyás nevet kapta az az újszülött, aki január elsején hajnali 4 óra 20 perckor, az új év első kisbabájaként jött a világra a gyergyószentmiklósi kórház szülészeti osztályán.

A 2019-es év első babája és édesanyja. Mátyás családjában is első gyermekként jött a világra Fotó: Pethő Melánia

A kisfiú természetes úton született, 3380 grammal és 52 centiméteres testhosszal. Ő és édesanyja is egészséges, hamarosan hazamehetnek gyergyóalfalvi otthonukba. A kisbaba egyébként nemcsak az új év, hanem családjának is elsőszülöttje.

2019 első babáján kívül még két újszülött volt édesanyjával a gyergyószentmiklósi kórház szülészeti osztályán január másodikán délelőtt. Az egyik csecsemő, egy kisfiú szilveszter napján jött világra, családja hetedik gyermekeként. Őt gyergyóremetére viszik haza szülei. Másodikán délelőtt egy kislány látott napvilágot a városi kórház szülészetén, császármetszéssel.

{A}

A tavaly összesen 329 újszülöttet segítettek világra a gyergyószentmiklósi kórház szülészeti osztályán. Az itt születettek többsége helyi és környékbeli szülők gyermeke, de távolabbi településekről és a szomszédos Neamţ megyéből is szép számmal választják a gyergyói kórházat a szüléshez a kismamák.