Utcai szilveszterezés tűzijátékkal, szerencsemalaccal

Pethő Melánia 2019. január 01., 21:00

Az új év köszöntésére idén is több százan vonultak a gyergyószentmiklósi művelődési ház előtti térre, kisebb-nagyobb csoportokból állt össze az utcai szilveszterezők társasága. Zene, tánc, pezsgőbontás, tűzijáték, tombolasorsolás adta az alaphangulatot a közös ünnepléshez.

Szabadtéri szilveszteri buli idén is sok résztvevővel Fotó: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Éjfél előtt már szólt a zene a gyergyószentmiklósi művelődési ház parkolójában felállított színpadról, a helyi StoryTime zenekar „hozta mozgásba” az utcán szilveszterezőket. Ahogy az lenni szokott, ezúttal is egyházi és világi elöljárók osztották meg gondolataikat az ünneplőkkel.

{A}

Az óév végén Boga Norbert, a Szent Miklós plébánia segédlelkésze adott áldást, a városvezetés részéről pedig Len Emil alpolgármester szólt az ünneplőkhöz. Mint fogalmazott, az új év küszöbén reményteli és bizakodó az ember, hajlamos megfeledkezni arról, hogy elsősorban ő a felelős azért, ahogyan a környezete viszonyul hozzá.

A világ, és körülöttünk az emberek tükröt mutatnak nekünk. Minden és mindenki olyan velünk, amilyenek mi magunk vagyunk

– hívta fel a figyelmet.

„Nem az újév kell jobb legyen, hanem az ember!” – osztott meg egy idézetet az alpolgármester, kifejtve, „az új év olyan lesz, amilyenné mi formáljuk, amilyet megérdemlünk, s amilyet képesek vagyunk elfogadni.” Az örömteli élet nem magától értetődően adatik, mindenkinek dolgoznia kell azon, hogy békében éljen magával és környezetével. Törekednie kell, hogy minél inkább visszaszorítsa az emberi természetből fakadó rosszat és nagyobb teret adjon a jó megnyilvánulásának – hangzott el.

Az új év első perceiben tűzijátéknak örvendhettek az utcán szilveszterezők,

majd ismét a StoryTime zenéjére bulizhattak. Egyesek Fortuna kegyeit is élvezhették: értékes nyereményekkel gazdagodtak a szervező városi önkormányzat és a művelődési központ által ingyenesen osztogatott tombolajegyekkel. A sorsolás fődíját, a György Róbert szakács által felajánlott sült szerencsemalacot a gyergyószentmiklósi Ráduly Piroska nyerte.