Számos szegény családnak tették szebbé a karácsonyát

Székelyhon 2018. december 24., 18:26

Rászoruló családok részesülhettek karácsonyi csomagban a csíkszeredai Juventutti Alapítvány két jótékonysági akciója révén.

• Juventutti Alapítvány

Lezárult a csíkszeredai Juventutti Alapítvány két karácsonyi akciója, amely során több mint hatvan rászoruló családnak juttathattak el karácsonyi csomagokat az adományozó közösségnek köszönhetően.

{A}

Mint közleményükben beszámoltak róla, a Mit hozott az angyal? elnevezésű akciójukban csíkszeredai rászoruló család gyermekei írtak levelet az „angyalnak”, az alapítvány munkatársai pedig a levelekben megfogalmazott kérések teljesítéséhez igyekeztek adományozókat találni.

Összesen harminc gyermek juttatta el levelét alapítványunkhoz, voltak, akik szánkót szerettek volna, mások meleg cipőt, csizmát, nadrágot kértek. Továbbá napló, állatos meséskönyv, színes ceruza, sál és sapka, és még sok minden más szerepelt a kérések között

– sorolták. Ezekre a kérésekre pedig válaszul baráti társaságok, családok, munkaközösségek fogtak össze, és teljesítették a kívánságokat. Ezzel az akcióval párhuzamosan zajlott az alapítvány  Karácsonyi JóPont akciója, amely révén több gyűjtőponton tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket fogadtak az adakozóktól, ugyanakkor 3879,88 lej pénzbeli adományt is kaptak felhívásukra, amelyből szintén élelmiszereket szereztek be.

Elvárásainkon felüli volt az eredmény, köszönhetően a hatalmas összefogásnak és rengeteg adománynak: idén 54 család összesen 160 gyermekéhez sikerült eljutnunk, a családok bőséges csomagot vehettek át az adományozóknak köszönhetően

– számoltak be az akció lebonyolítói.

Összesen 132 kg cukor, 61 csomag prézli, 58 csomag kukoricaliszt, 183 csomag száraztészta, levestészta és spagetti, 73 kg cukor, 68 kg liszt, 132 liter olaj, 124 pástétom, 55 csomag rizs, 53 csomag szárazbab, 211 csomag különböző fűszer, 383 különböző édesség és gyümölcscsomag, 13 mosogatószer, 23 szappan és folyékony szappan, 6 csomag mosópor, illetve samponok, pelenka, tusfürdők, dezodorok, fogkrémek kerültek a szegényeknek szánt karácsonyi csomagokba.