Kiemelten kezelik az európai filmeket – meglehet a jutalma

Bíró Blanka 2018. december 23., 18:58

Bekerült az Europa Cinemas-hálózatba a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi, ezáltal vezetőinek lehetősége nyílik elnyerni az európai filmeknek kiemelt figyelmet szentelő szervezet anyagi támogatását.

Fontos hálózat tagja lett a sepsiszentgyörgyi mozi. Archív Fotó: Beliczay László

Az októberi elbírálást követően került be a sepsiszentgyörgyi filmszínház az Europa Cinemas-hálózatba, sőt már visszamenőleg ez év január elsejétől tagnak számít – tájékoztatott a helyi önkormányzat. A Művész Mozi képviselőinek 2019. január végéig kell benyújtaniuk az Európai Filmek és Események 2018-ban elnevezésű projektet, amelynek elemzése után az Europa Cinemas dönteni fog a Művész Mozi anyagi támogatásának mértékéről. A projekt keretében az idén vetített európai filmek, illetve a szervezett események listáját kell bemutassák.

Az Europa Cinemas az első olyan hálózat, amely kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek.

Az 1992-ben alapított hálózatnak kezdetben 30 filmforgalmazó tagja volt, mára azonban 43 országban, összesen 1100 mozit számláló hálózattá nőtte ki magát. A szervezet fő célkitűzése, hogy támogatást nyújtson azoknak a filmszínházaknak, amelyek elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló események szervezését.

{A}