Három halálos baleset történt két nap alatt Hargita megyei útjain

Székelyhon 2018. december 21., 10:49

Idős nőt gázolt halálra egy személyautó csütörtök este az E578 jelzésű európai út csíkszentdomokosi szakaszán. Két nap alatt három végzetes kimenetelű baleset történt a Hargita megyei utakon: szerdán terepjárónak ütközött egy gyorsvonat Karcfalván, csütörtökre virradóan pedig Ditróban borult fel egy jármű.

• Olvasónk felvétele

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint csütörtök este egy 22 éves gyergyóhollói fiatal Csíkszereda irányába közlekedve gázolta el Csíkszentdomokoson az európai út úton – az elsődleges hatósági vizsgálatok szerint – tiltott helyen átkelt 78 éves asszonyt, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés miatt folytatják a vizsgálatokat.

• Olvasónk felvétele

Ez volt a harmadik közúti tragédia két nap alatt Hargita megyében. Szerda délután Csíkkarcfalván is végzetes ütközéshez riasztották a rendőröket, egy 69 éves csíkszentdomokosi férfi körültekintés nélkül akart átkelni az európai útról a Csíkkarcfalva központjába vezető községi úton a sorompó nélküli vasúti átjárón, amikor a Marosvásárhely–Bukarest vonalon közlekedő vonat terepjárójának csapódott. A férfi szörnyethalt, járműben lévő kutyája is elpusztult.

{K1}

Csütörtökre virradóan szintén az európai úton történt baleset, Gyergyóditró területén: egy 27 éves tordai (Kolozs megye) fiatal vezette autó Gyergyószentmiklós felé haladva egy veszélyes kanyarban lesodródott a csúszós úttestről, majd a menetiránya szerinti bal oldalon felborult, végül pedig egy kerítésnek csapódott. A balesetben a sofőr életét vesztette, 32 éves tordai utasa súlyosan, illetve 18 éves tulceai útitársa könnyebben sérült.

{A}