Halálos vonatbaleset Karcfalván

Székelyhon 2018. december 19., 19:43

Vonattal ütközött egy terepjáró a karcfalvi vasúti átjárónál szerdán délután, a személyautó sofőrje a mély árokba zuhant járműben szörnyethalt.

Fotó: Pinti Attila

Csíkszeredába tartó vonattal ütközött egy személygépjármű szerdán délután öt után tíz perccel a karcfalvi vasúti átjárónal, a baleset következtében a személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az ütközés után a gépjármű egy mély árokba zuhant, elpusztult az autóban szállított kutya is.

Fotó: Pinti Attila

A balesetet követően sokáig állt a vasúti közlekedés az érintett szakaszon, a veszteglő Marosvásárhely–Bukarest járatot nemrég engedték el – jelentette a helyszínről kollégánk, aki szerint a tűzoltóság műszaki mentéssel foglalkozó szakemberei, illetve a mentőszolgálat egysége is a helyszínre sietett, de

már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Fotó: Pinti Attila

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének információi szerint csíkszentdomokosi az áldozat, a 69 éves L. A. körültekintés nélkül akart átkelni a vasúti átjárón. A helyszínen – az európai útról a községközpontba vezető 84-es községi úton található átjárónál – nincs sorompó.

Fotó: Pinti Attila

{A}