Péksüteményes dobozba rejtett kokainnal bukott le egy csendőr

Bíró Blanka 2018. december 19., 17:46

Közel tizenötezer euró értékű, péksüteményes dobozba rejtett kokaint foglaltak le a Kovászna megyei rendőrök egy Brassó megyében szolgáló csendőrtől hétfőn. A kábítószer-birtoklással és -kereskedelemmel gyanúsított fiatal férfit előzetes letartóztatásba helyezte a katonai törvényszék.

Fotó: Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT)

Tetten értek egy húszéves fiatalembert a Kovászna megyei rendőrök, amint egy nemzetközi szállítócégen keresztül az országba hozott péksüteményes dobozba rejtve kokaint vett át. A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Kovászna megyei területi kirendeltségének tájékoztatása szerint

a gyanúsított a Brassó Megyei Csendőr-felügyelőségen szolgál, altiszti rangban.

Az ügyészség beszámolója szerint a rendőrök hétfőn Brassóban érték tetten húszéves G. O.-t, amikor átvette a kokaint tartalmazó csomagot egy szállítótól.

A nyomozók már korábban gyanították, hogy a csomagban magas kockázatú kábítószer van, így a rajtaütést követően a fiatalt kihallgatásra és további vizsgálatra bekísérték a rendőrségre. Kiderült, hogy a drogot egy péksütemény dobozába rejtették.

A csomagban 70 gramm tiszta kokaint találtak, amelynek a becsült piaci értéke mintegy 15 ezer euró.

Fotó: Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT)

A gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, majd a kolozsvári katonai törvényszék kedden jóváhagyta ellene az ügyészség harmincnapos előzetes letartóztatási kérelmét. A fiatalember ellen magas kockázatú kábítószer behozatala, birtoklása és kábítószer-kereskedelem gyanújával folytatják a vizsgálatokat.

{A}