Karácsonyi vásár a Gyimesekben

Dobos László 2018. december 19., 14:12

A Tatros menti hegyvidéki gazdák hagyományos vásárát tartják szombaton és vasárnap Gyimesbükkben, a bálványosi eltérőnél épített új piactéren.

Gyimesi termékeket lehet majd kóstolni, vásárolni. Képünk illusztráció Fotó: Haáz Vince

Gazdag program várja Gyimesbükkön szombaton és vasárnap délelőtt 10 órától a vásárra látogatókat, ahol

a hegyvidéki kisgazdák hagyományos termékeinek kóstolása és megvásárlása mellett több színvonalas kulturális eseményen is részt lehet venni

– tudtuk meg Damian Páltól, a szervező Degustarium értékesítési szövetkezet vezetőjétől. Damian elmondta, rendezvényük mottóját az egyik ismert magyarországi zenész, a Gyimeseket nagyon kedvelő Sebő Ferenctől vették: A hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg, nem is őrizni, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket.

{A}

Vasárnap karácsonyfa-díszítő versenyt is tartanak a gyimesi vásáron, erre több mint 300 gyermek jelentkezett. A szervezők

magyar és román fellépőket hívtak meg az eseményre,

szombaton a gyimesbükki iskolák csoportjai, a Mugurasii Agaseni, Beatrice Duca énekesnő, a Cantus Dărmănești és a budapesti Csángálló Zenekar, vasárnap pedig Vaszi Levente és a kosteleki gyermekcsoport, Alis Făiniță szopránénekes és a Gyimesvölgye Férfikórus lép majd színpadra.