Árokba csúsztak, megsérültek

Bíró Blanka 2018. december 18., 17:07

Két baleset is történt kedden Kovászna megyében, amelyek következtében többen megsérültek, sőt a tűzoltóság műszaki mentős szakembereinek segítségére is szükség volt.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A balesetekről a rendőrség hozott nyilvánosságra részleteket, mint Nicoleta Tolvaj-Marin szóvivő elmondta, éjszaka a 12-es, Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda közötti országúton történt baleset, amikor egy 29 éves gépkocsivezető egy veszélyes kanyarban elveszítette uralmát a jármű felett, és kisodródott az úttestről. A sofőr és utasa, egy 24 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett. A vizsgálat során kiderült, hogy

az autóvezető alkoholt fogyasztott,

leheletében 0,84 mg/l légalkohol-koncentrációt mértek, és bekísérték a kórházba vérvételre. Ittas vezetésért indult eljárás ellene.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A másik baleset kedden reggel történt a 112-es megyei úton, Sepsiszentgyörgy és Illyefalva között. Egy 39 éves nő nem lassított és megcsúszott személyautójával az úton, majd nekiütközött az út szélén álló pótkocsis haszongépjárműnek, amely azért állt meg, hogy letérjen balra. A személygépjármű vezetője megsérült.

{A}