Sokan adakoztak, hogy előbbre jusson a parókia felújítása

Pethő Melánia 2018. december 16., 21:19

Jótékonysági estre hívta az embereket a gyergyószentmiklósi református egyház, hogy a befolyó összegből előbbre jusson a parókia felújítása.

A Szilágyi vendéglőben szombat este nem csak reformátusok találkoztak, de számosan más felekezetek részéről is eljöttek, hogy hozzájáruljanak az adakozáshoz.

Köszöntőjében Mátyás István lelkész elmondta: voltak, akik nehezményezték, hogy a támogatásért folyamodnak, és ő maga sem szerette volna, ha az emberek az ő és családja érdekében adakoznának. Azonban mostanra a paplak lakófelülete elkészült, a munkálatokat kifizették, tehát már nem az idén érkezett új tiszteletes és a hamarosan héttagúra gyarapodó család lakhatása a megoldandó feladat.

{A}

Az épület közösségi terénél, az imateremnél szükséges munkálatok elvégzése befejezése következik, erre fordítják a jótékonysági est bevételét.

A gyergyószentmiklósi református parókia épülete 1935-ben épült, azóta ilyen nagyarányú  javítás nem történt rajta. Az adományozásra továbbra is lehetőség van, a parókián, és a Virág-lakótelepi Kabelkon üzletben ebben a hónapban tetszőleges összegért még adománykártyát válthatnak azok, akik hozzá szeretnének járulni a kezdeményezéshez.