Ünnepi bölcsőátvétel Gyergyószéken

Balázs Katalin 2018. december 16., 17:00

Várandós édesanya, testvérük születését váró gyerekek és nagytata is ott volt a vándorbölcsőt átvevők sorában vasárnap délben a Szent Miklós templomban. Gyergyószentmiklóson kívül jutott Remetére, Szárhegyre és Újfaluba is a hét bölcsőből.

Fotó: Balázs Katalin

Eleinte többgyermekes családok igényelhették, ma már az első gyermeküket várók is megkaphatják, biztatásként.

Sokféle okból dönt úgy valaki, hogy csatlakozik a Vándorbölcső-programhoz, vannak az adakozók között olyanok, akik a magyarság megmaradását látják ebben, vannak, akiknek sosem lett gyerekük, olyanok, akik egyszer nem fogadták el az életet, és azóta sem tudnak szabadulni a lelkiismeret-furdalástól – tudtuk meg a kezdeményezőtől.

Nagy Balázs azt is elmondta,

a most Gyergyószentmiklósra érkezett bölcsőket ausztráliai magyarok finanszírozták.

A magyarság jövőjét célzó kezdeményezésnek tárgya a bölcső. Nagy Balázs elmondta: az anyaméhben kilenc hónapon át ring a magzat, megszületésekor nem lehet statikus helyzetbe hozni anélkül, hogy meg ne sínylené. A bölcső megteremti azt a biztonságos légkört, amelyben nem szűnik meg a ringás, ringatás. Fontos ez a baba fejlődésében, hogy a megszülető élet egészségesen nevelkedjen, a nemzet gyarapodjon.

{A}

Egyébként egy bölcső 350 lejbe kerül, tudtuk meg. Átmenetileg nem lehet felajánlani újabb bölcső árát. A nemzetstratégiai Kutatóintézet által felkarolt program módosulása várható, hamarosan kiderül, milyen módon lehet pártolni a Székelyföldi Vándorbölcső-kezdeményezést.