Karácsonyra hangolódtak a csíki nagycsaládosok

Barabás Hajnal 2018. december 15., 19:08

Közösen ünnepeltek a csíkszeredai nagycsaládosok, mintegy hálaadásként az elmúlt év sok öröméért, amelyet a családban megtapasztaltak. A karácsonyváró ünnepséget szombaton este tartották a Szent Imre Ifjúsági Központban a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért szervezésében.

Fotó: Székelyhon

Csíkszeredai sokgyermekes családok gyűltek össze szombaton este, hogy karácsonyra hangolódjanak az adventi időszakban, és közösen ünnepeljenek a Szent Imre Ifjúsági Központban. Dánél Sándor, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért elnöke elmondta, immáron 14. alkalommal szervezik meg a rendezvényt, hiszen a karácsony a családok legfontosabb örömünnepe.

{A}

Mi, nagycsaládosok többszörösen is örülhetünk, hiszen gyermekeink születése is egyfajta karácsonyt hozott az életünkbe. Ez az esemény hálaadás is az elmúlt év sok-sok öröméért, amelyet a családban személyesen megtapasztaltunk

– fogalmazott az egyesület vezetője. Hozzátette, a közös ünnep azért is fontos, hogy a csillogó szemű, apró gyermekeiket, illetve a 14 évesnél idősebb gyermekeiknek úgyszintén tudjanak örülni, látva egymást, az új családokat.

Fotó: Székelyhon

A rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött, majd karácsonyi műsorra is készültek a családok, végül pedig ajándékcsomagokat osztottak ki a résztvevőknek. Idén a Csíki Vállalkozók Egyesülete által szervezett jótékonysági Katalin-bálon támogatták a nagycsaládosok karácsonyát, ugyanakkor más cégektől és szervezetektől is kaptak támogatást.

A nagycsaládosok egyesülete Csíkszeredában több mint 30 népes családot tart számon, olyanokat, akik legkevesebb négy gyermeket nevelnek.

Fotó: Székelyhon

Ha családonként átlagban öt gyermekkel számolunk, akkor több mint 160 gyermek van a családoknál, szülőkkel együtt akár egy falu népe is lehetünk, olyan sokan vagyunk, így akár lehetne saját iskolánk, óvodánk, néptánccsoportunk és még templomunk is

– jegyezte meg Dánél Sándor.

Ünnepi szentmisével hangolódtak rá a karácsonyra