Díjazták a kiemelkedő diákok és tanárok teljesítményét

Pethő Melánia 2018. december 13., 22:48

A tavalyi tanévben rendezett tantárgyversenyek megyei szakaszán elért kitűnő teljesítményeket jutalmazta csütörtökön a Hargita Megyei Tanfelügyelőség négy térségben. Gyergyószék negyvenhat diákja és huszonkilenc tanára részesült elismerésben.

Elismert munka Gyergyószéken. Diákokat, tanárokat jutalmaztak Fotó: Pethő Melánia

A gyergyószéki iskolákból összesen

15 diák ért el első helyezést, 17-en másodikként és 14-en harmadikként végeztek

a tavalyi tanévben megrendezett tantárgyversenyek valamelyikének megyei szakaszán.  Őket és felkészítő tanáraikat díjazta csütörtökön a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumban tartott ünnepségen a Hargita Megyei Tanfelügyelőség. A megyei tanács támogatásának köszönhetően az oklevelek mellett pénzjutalomban is részesítették a kitüntetetteket.

A legjobb eredményeket elérő diákokat 150 lejjel, a második helyezetteket 125 lejjel, a harmadik helyezést elért tanulókat 100 lejjel jutalmazták.

A tanárok között voltak, akiknek több diákja is előkelő helyezést ért el valamely tantárgyversenyen, de esetükben a legjobb eredményt vették figyelembe, és az ennek megfelelő pénzjutalommal díjazták, egyszeri alkalommal.

{A}

A díjazott diákok egyike a Székelyhonnak elmondta, új kihívásokra készül, eddigi eredményeiért nem számított utólagos elismerésre, ezért is érte kellemes meglepetésként a díj.

Természetesen jól esik, de nem ez ösztönöz arra, hogy továbbra is jól tanuljak

– fogalmazott a diák. A pedagógusok esetében sem az elismerés az ösztönző erő. „Egy pedagógusnak kihívás az, ha előcsalogathatja a szunnyadó tehetséget a diákokból. Ez az, amiért képes időt, energiát áldozni. Tehetséges diákot felkészíteni egy versenyre plusz feladat, ugyanakkor plusz öröm is” – mondta el Lázár Nóra, díjazott matematika tanár.

Egyébként díjazást a megye négy térségében tartottak – Csíkszéken, Udvarhelyszéken, Gyergyószéken és Maroshévíz vonzáskörében összesen 432 diákot és 255 tanárt részesítettek elismerésben.