Evezős lett az év sportolója Maros megyében

Horváth Bálint Ottó 2018. december 13., 15:14

A Maros Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság szervezésében szerdán este tartották meg az idei Sportgálát, amelyen a megye legjobbjait díjazták. A nagyszabású eseménynek a koronkai Boema Ballroom rendezvényterme adott otthont.

Fotó: Haáz Vince

Az idei Sportgála előrendezvényeként szerdán délben felavatták Marosvásárhely sportmúzeumát, amely a Ligeti Sportcsarnok bejáratánál kapott helyet. A kiállítótérben korábbi és jelenlegi sikeres marosvásárhelyi sportolókhoz tartozó kupákat, érmeket és sportszereket tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ilyen például Simon László egykori birkózó világbajnoki öve, az ASA labdarúgójának, Fazakas Árpádnak a meze, vagy a karatés Székely Ildikó versenyruhája.

Az esti Sportgálán a köszöntőbeszédek után bemutatták a Maros Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság kiadványát, a marosvásárhelyi sport elmúlt száz évét összefoglaló könyvet.

Fotó: Haáz Vince

Ezután következett a sporttáncbemutatókkal színesített díjátadó, amelyen a két műsorvezető, Kádár Zoltán és Vlad Amariei rádiós szerkesztők több kategóriában szólították színpadra a sportolókat, hogy átvegyék elismeréseiket.

Maros megye idei legjobb sportolójának Constantin Cristian Hîrgăut, a Marosvásárhelyi Mureșul evezősét választották. Claudia Balint edző tanítványa két aranyérmet nyert a román küldöttség színeiben a szeptemberi fehéroroszországi ifjúsági evezős Európa-bajnokságon. 

{P12}

A felnőtt versenyzők között a kínai harcművészetekhez tartozó, vusu sportágát képviselő Apostolache Kiss Andrea érte el a második helyezést, aki idén Moszkvában Európa-bajnok lett.

A harmadik díjat a lábteniszező Varó Norbert érdemelte ki, ő aranyérmet nyert a román válogatottal a franciaországi világbajnokságon.

Fotó: Haáz Vince

A legjobb ifjúsági korosztályú sportolók között a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub birkózója, Georgiana Lircă győzött, aki idén országos és Balkán-bajnoki címet szerzett, illetve ezüstérmes lett a serdülők Európa-bajnokságán. 

A megye legjobb csapatának a felnőttek között a Marosvásárhelyi Elektromaros női tekéseit választották, akik ezüstérmet nyertek a Bajnokok Ligájában, míg az ifjúságiaknál az Olimpic női kézilabdázói bizonyultak a legjobbaknak, ők ezüstérmesek lettek az országos bajnokságon.