Óriási a baj, vége Neagu idényének

Józsa Csongor 2018. december 13., 13:00

Beigazolódtak az előzetes találgatások, súlyos sérülést szenvedett a magyarok elleni összecsapáson a román kézilabda-válogatott sztárja.

A fáradtság is közrejátszhatott a sérülésben Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az 52. percben teljes csend honolt szerdán este Nancyban, a női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének magyar–román találkozóján. Cristina Neagu lába elcsúszott, rögtön a térdéhez kapott. Érezni lehetett, nem kis sérülésről van szó, a játékost hordággyal vitték le a pályáról.

A párharcot a magyarok 31–29-re nyerték, ám ez a diadal nem volt elégséges számukra, hogy ott legyenek az utolsó felvonáson, összesítésben a hetedik helyen zárták az Eb-t.

A románok készülhetnek, az elődöntőben az oroszok ellen lépnek pályára. A péntek délutáni párharcon Neagu csupán a szurkolója lehet az Ambros Martín által irányított gárdának. A román átlövőt csütörtök reggel vizsgálták meg az orvosok, kiderült, keresztszalag-szakadása van.

{K1}

Műtét és legalább féléves kihagyás vár a Bukaresti CSM kulcsjátékosára, így a szezon hátralévő részén már biztosan nem léphet pályára, véget ért számára az idény.

A klasszis Facebook-oldalán üzent. „Kedves mindenki! Köszönöm, hogy aggódtatok értem, valamint a sok üzenetet. Sajnos, amitől tartottam, beigazolódott, keresztszalag-szakadásom van. Sok gondolat kering bennem, de a legtöbb, amit tehetek, hogy előre tekintek. Maradok a lányokkal, egészen a torna végig, követem az ő álmukat tovább.”

{A}

Neagu a románok összes mérkőzését majdnem végigjátszotta, a lehetséges 360 percből 335-öt töltött a pályán.

Ambros Martín cserélt, Bianca Bazaliut hívta be helyére.

Az Európa-bajnokság pénteken az ötödik helyért folyó küzdelemmel, valamint az elődöntőkkel folytatódik. A kisdöntőt és a finálét vasárnap rendezik.

Női kézilabda Európa-bajnokság, pénteki program
Az 5. helyért: Norvégia–Svédország (15.00).
Elődöntők: Oroszország–Románia (18.30) és Hollandia–Franciaország (22.00).