Rendkívüli tanácsülés kedvező döntésekkel

Balázs Katalin 2018. december 12., 20:29

A Gyergyói Hoki Klub támogatására és a városi parkolási rendszerre vonatkozó határozattervezet esetében is pozitívan szavazott Gyergyószentmiklós önkormányzati-testülete decemberi rendkívüli ülésén.

Az önkormányzat támogatja a hokicsapatot Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

310 ezer lejt tud felhasználni még idén tevékenységéhez a Gyergyói Hoki Klub – a városi támogatás átutalását a gyergyószentmiklósi önkormányzat szerdai testületi döntése teszi lehetővé. A határozat meghozatalát egy, a helyzetet egyértelműsítő beszélgetés előzte meg, ugyanis egy telefonos közlés nyomán került napirendre a finanszírozás. A történet arról szól, hogy a város által megpályáztatott finanszírozási rendszeren kívül esik a jégkorong:

lévén, hogy nemzetközi megmérettetésen is részt vesz a csapat, úgynevezett De minimis-támogatásban részesülhet,

mely három éves időszakot foglal magába. Az Országos Versenytanács szerdán délben pozitívan véleményezte az önkormányzat ez ügyben küldött aktacsomóját, és bár a pecsétes jóváhagyás még nem érkezett meg, a hír alapján döntött a testület a 310 ezer lejes, idei évre szóló összeg folyósításáról. Az év végének közeledte sürgette a határozat meghozatalát a decemberi, rendkívüli tanácsülésen, hogy a pénzalap még idén felhasználható legyen.

{A}

A döntéshozó testület pozitívan szavazott a parkolási rendszerre vonatkozó határozattervezet esetében is. A jelen állás szerint év elején, de

legkésőbb március 30-áig megtörténik a gyergyószentmiklósi parkolásszabályozási rendszer üzembe helyezése.

Ekkorra megvásárolják a parkolóórákat, és az önkormányzat saját alkalmazottai biztosítják a szolgáltatást. A bírság mértéke azonos lesz a közlekedési törvénykönyvben megszabott összegekkel. Egyelőre viszont ott tart a döntéshozó testület, hogy a kifüggesztett parkolási szabályzatra érkezett lakossági észrevételezéseket beszélték át, illetve döntést hoztak arról, hogy amikor létrejön az önkormányzat belső átszervezésével a megfelelő alosztály, az a piac, parkolás és lakásgazdálkodás feladatköröket foglalja magába.