Karácsonyi ajándék tanintézeteknek, kórházaknak

Pethő Melánia 2018. december 12., 20:46

Szombatig várja a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesületének gyergyóditrói szervezete a felajánlásokat karácsonyi gyűjtésére. Az adományokból kisgyerekeket örvendeztetnek meg. 

Tanintézetekbe, kórházakba juttatják el a játékokat, könyveket. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

Karácsonyi ajándék lesz azokból az adományokból, amelyek a Fészek – Gyergyói Édesanyák Egyesülete gyergyóditrói szervezetének felhívására gyűlnek össze szombatig. A szervezők szándéka, hogy a ditrói óvodákba, napközikbe, illetve a felajánlások függvényében a gyergyószentmiklósi és a maroshévízi kórház gyermekosztályára is juttatnak az adományokból.

Akik megörvendeztetnék a gyermekeket, azok jó állapotban levő játékokat, kifestős könyveket, mesekönyveket ajánlhatnak fel a célra.

„Bizonyára minden kisgyermekes családnál akad megunt, letett játék, könyv. Most itt a lehetőség, hogy ezeknek újabb gyerekek örvendhessenek. Kérésünk, hogy a felajánlt dolgok jó, használható állapotúak legyenek” – tájékoztatott a szervezők nevében Horváth Zsófia. Felhívta arra is a figyelmet, hogy mivel kórházaknak is szeretnének juttatni az adományokból, figyelembe kell venni a higiéniai előírásokat: ezért plüssjátékokat ne tegyenek a csomagba az adakozók.

Az akcióhoz december 15-éig lehet csatlakozni. A felajánlásokat a Ditró központjában lévő Bandi boltban lehet leadni. Bővebb tájékoztatás a 0744–169 104-es telefonszámon kérhető Horváth Zsófiától.

{A}