Nem utazik el a Sportklub Brassóba, ez lesz a következmény

Dobos László 2018. december 12., 15:14

Elmarad a csütörtök estére tervezett Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub találkozó a román felnőtt jégkorongbajnokság alapszakaszában. A vendégek kérték a mérkőzés elhalasztását, ezt a brassói csapat vezetősége nem fogadta el.

Csak jövő héten, a Román Kupa döntőjében találkozhat a Sportklub és a Corona Fotó: Gecse Noémi

A Csíkszeredai Sportklubnak keretproblémái vannak, többen sérültek, Beczét behívták a magyar válogatottba, az orosz idegenlégiósok pedig hazautaztak vízumfelújításért.

„Kértük a mérkőzés elhalasztását, az átiratot elküldtük a Román Jégkorongszövetségnek (FRHG) és az ellenfélnek is. Mivel a Brassói Corona nem értett egyet a halasztással, a mérkőzés elmarad, nem utazunk el Brassóba” – mondta megkeresésünkre Hodos László, a Sportklub elnöke.

{A}

Ebben az idényben eddig háromszor játszott egymás ellen a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona. Ebből kettőt a Corona, egyet pedig a Sportklub nyert meg: szeptemberben hazai pályán a Sportklub győzött 6–1-re, majd november elején a Corona hazai pályán 8–3–ra nyert, december 3-án pedig a Vákár Lajos Műjégpályán szintén Brassó győzött 3–0-ra.

Az eddigi három találkozó dupla szorzójú volt, a román bajnokság mellett az Erste Ligába is beszámított. A csütörtök esti összecsapás csak román bajnoki lett volna.

A szabályok szerint a mérkőzést zöldasztalnál a Brassói Corona 5–0-ra nyeri,

a csíkszeredai klub a versenykiírás szerint ötezer lejes pénzbírságot kap, illetve három pont levonást.