Három Sepsi OSK-s játékos a forduló csapatában

Pál Gábor 2018. december 07., 15:32

Összeállították a múlt forduló legjobban teljesítő focistái alkotta csapatot. A sepsiszentgyörgyi klubból hárman is bekerültek.

Florin Ștefan és Gabriel Vașvari. Egymásnak adtak gólpasszt az FCSB elleni meccsen Fotó: Beliczay László

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) pénteken délelőtt közzétette a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának legjobb csapatát.

Mint ismert, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK szerdán este 4–2-re legyőzte az FCSB-t. Sok dicséretet kapott a háromszéki együttes, és az 1. Liga szervezői a keretből két középpályást és egy csatárt is „beválogattak a forduló csapatába”.

{K1}

Gabriel Vaşvari zsinórban másodszor került be az adott forduló ideális keretébe, ugyanis a múlt fordulóban, a Jászvásári Poli CSM meccs után is kerettag lett (ő rúgta a szentgyörgyiek gólját).

A LPF indoklásai alapján az FCSB elleni meccs után azért érdemelte ki, mert

szerzett egy gólt, adott egy gólpasszt, és kiharcolt egy tizenegyest, amivel hozzájárult a Sepsi OSK nagyszerű eredményéhez.

Florin Ștefan is hasonló statisztikával rendelkezik, ugyanis ő is betalált és adott egy gólpasszt, valamint a LPF véleménye alapján szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtotta.

Tandia már többször is bekerült a legideálisabb csapatba Fotó: Beliczay László

Ibrahima Tandia pedig sokadszor kerül be a forduló legjobbjai közé, már a nyolcadik gólját lőtte az 1. Liga 2018–19-es idényében, de a neve mellett szerepel még három gólpassz is.

Legközelebb hétfőn lép pályára a Sepsi OSK, 17.30-kor az FC Botoșani csapatát fogadja a szentgyörgyi stadionban.

A 18. forduló ideális csapata:

Kapus: Cosmin Vâtcă (FC Voluntari/36 éves/13 meccs az idényben).
Védők: Ivan Martic (CSU Craiova/28 éves/11 meccs), Florin Bejan (Astra Giurgiu/27 éves/15 meccs), Bradley de Nooijer (Viitorul/21 éves/17 meccs).
Középpályások: Cristi Bărbuț (CSU Craiova/23 éves/15 meccs), Gabriel Vaşvari (Sepsi OSK/32 éves/18 meccs), Emmanuel Culio (Kolozsvári CFR/35 éves/12 meccs), Florin Ştefan (Sepsi OSK/22 éves/9 meccs)
Támadók: Ibrahima Tandia (Sepsi OSK/25 éves/18 meccs), George Ţucudean (Kolozsvári CFR/27 éves/16 meccs), Richard Gadze (FC Voluntari/24 éves/9 meccs).
Edző: Antonio Conceicao (Kolozsvári CFR Cluj/57 éves).