Plasticocean a #fridaysessionben

Székelyhon 2018. december 07., 12:11

Ezen a héten sincs megállás: a soproni Plasticocean zenekar Pit of Sadness c. dalával folytatódik a #fridaysession sorozata.

Fotó: Plasticocean

„Jó ez a zene kisfiam, de miért vagy ilyen mérges?!” Plasticocean – Pit of Sadness.

A Plasticocean – egy másik banda, a Blizard átalakulása, majd feloszlása után – 2017. januárjától létezik és alkot gőzerővel: még ugyanebben az évben megjelent első, Wave c. lemezük.

New wave metált játszó zenekarként ha nem is egyedülálló, ám viszonylag szokatlan módon számos könnyűzenei tehetségkutatón elismerték a Plasticocean-t az elmúlt egy év során.

Stílusuk meghatározására leginkább a „SopronCore” megnevezést használják: zenéjük újszerűen és egyedi módon ötvözi a hardcore, a post- hardcore, a metalcore és nyomokban még a djent elemeit is.

A zenekar elmondása alapján a „metálosoknak” sokszor „puha”, amit képviselnek, a stílusban viszont egyáltalán nem jártas, könnyedebb hangvételhez szokott hallgatóknak pedig ez a zene már túl „durva”, ők mégis kitartanak amellett, hogy saját hangzást hozzanak létre, folyamatosan fejlődnek és terveznek, hogy elérjék céljaikat.

A zenekar tagjai:
Pap Gergő ‘Geo’ – ének
Cihlár Helmut – gitár
Csordás Bálint – basszusgitár
Bolla Péter ’Titi’ – gitár
Kocsis Dániel – dob

A SoundCam Productions stúdiójában rögzített live session videó elérhető itt:

A Plasticocean zenekar dobosával (Kocsis Dániel) és énekesével (Pap Gergő ‘Geo’) készült beszélgetés visszahallgatható itt:

Fotó: Plasticocean

Steal
A #fridaysession korábban megjelent videóiból ezúttal az ék Steal c. dalát ajánljuk olvasóink figyelmébe.
Az ék 2014-ben kezdte pályafutását, 2015-ben jelent meg első, debütáló albumuk February címmel.
Nem túlzunk, ha azt mondjuk,az idei év is meglehetősen mozgalmasra sikerült a zenekar életében: márciusban megjelent második lemezük, a Whatever it takes, majd novemberben bemutatták Orchard c. EP-jüket, melyen egyébként három dal, köztük egy magyar nyelvű szám is szerepel. Az utóbbi két esemény között pedig időt szakított a zenekar arra, hogy felvegyenek egy live session videót is, íme:

A zenekar tagjai:
Lee Olivér – ének és gitár
Oláh Bence Attila – Billentyű
Kecskeméti Csaba – basszusgitár
Balasi Ádám – dob

{A}