Vereséggel mutatkozott be a GYHK új vezetőedzője

Zátyi Tibor 2018. december 06., 21:30

Hiába próbálkozott többször a gólszerzéssel a Gyergyói Hoki Klub, csütörtökön este hazai pályán kikapott a Brassói Coronától. Ez volt a svéd Mikael Tisell első mérkőzése a GYHK kispadján.

Csak a szépítésre futotta a GYHK erejéből. Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Hatpontos meccs várt a GYHK-ra és a Coronára, hiszen a mérkőzés végeredményét az Erste Liga alapszakasza mellett beleszámították a romániai bajnokságba is.

Jól kezdett a házigazda, az első harmadban ellenfelénél többször próbálkozott a gólszerzéssel, azonban emberelőnyben sem tudta feltörni a brassói védelmet.

A Corona viszont negyedóra játék után első emberelőnyös helyzetét gólra váltotta.

A sorminta a második harmadban is folytatódott, a GYHK próbálkozott többször, a gólokat viszont a Corona szerezte, előbb egy újabb emberelőnyös helyzetből talált be, majd egyenlő létszámnál is mattolta a hazaiak védelmét, 35 perc játék után már 3–0-ra vezetett a Cenk alatti együttes.

A második harmadban Makszim Vesutkin révén szépített a GYHK.

Az utolsó játékrész elején ismét emberelőnybe került a GYHK, Pavel Vorobjev pedig ki is használta a lehetőséget, és bő negyedórával a vége előtt egyre olvadt a gyergyóiak hátránya. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a jégen. Az utolsó percben a hazaiak frissen kinevezett vezetőedzője, a svéd Mikael Tisell lehozta kapusát, hogy emberfölényben próbálják kiharcolni az egyenlítést.

Ez nem sikerült, sőt Roberto Gliga eldöntötte a pontok sorsát, bebiztosítva a Corona 4–2-es sikerét.

Mestermérleg

Mikael Tisell, a GYHK vezetőedzője. „Egyedüli dolog, ami miatt csalódottságot érzek az, hogy nem sikerült egy vagy akár három pontot szereznünk. A látottakkal elégedett vagyok, nagyon jól játszottunk a teljes hatvan percen át.

Egyáltalán nem volt ez egy reális eredmény, számtalan gólszerzési lehetőséget kialakítottunk. Az első benyomásom nagyon jó itt a csapatnál, nagyon jó érzéseim vannak.

Úgy gondolom, jó munkát tudunk végezni a fiúkkal. Ahogy többet dolgozunk majd együtt, azt remélem, hogy egyre jobbak és jobbak leszünk.”

Greg Lindqvist, a Brassói Corona vezetőedzője. „Nem volt egy jó meccs, nem játszottunk jól,

de az első két emberelőnyünket sikerült kihasználnunk, és ezzel tudtuk megnyerni a mérkőzést.

Nem a mi napunk volt, sok hibát vétettünk, főként védekezésben, esélyt adva az ellenfélnek. De a lényeg, hogy megvan a három pont az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is. Annak pedig külön örülök, hogy ebben az alapszakaszban nem kell többé erre a nagyon hideg jégpályára jönnünk.”

{A}

A GYHK-ra még egy mérkőzés vár idén az Erste Ligában, pénteken 18.30-kor a Dunaújvárosi Acélbikákat fogadja.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Brassói Corona 2–4 (0–1, 1–2, 1–1).
Gólszerzők: Makszim Vesutkin (37.), Pavel Vorobjev (45.), illetve Daniel Tranca (15.), Cody Carlson (29.), Roberto Gliga (35., 60.).
Kapura lövések: 43–33.
Kiállítások: 6–6 perc.