Kifakadt a megyei tanács elnöke Tanasă újabb „akciója” miatt

Bíró Blanka 2018. december 06., 19:46

Kétszáz szavazatot sem szerezne Dan Tanasă, amennyiben indulna Sepsiszentgyörgy városvezetői tisztségéért a következő helyhatósági választásokon – jelentette ki a megyeinfón Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsa elnöke.

Archív Fotó: Kocsis B. János

Dan Tanasă induljon a helyhatósági választásokon, pályázza meg a polgármesteri tisztséget – „szólította fel” a hivatásos feljelentőt Tamás Sándor a csütörtöki megyeinfón. Kifejtette, ideje, hogy Tanasă színre lépjen,

ne a láthatatlan rendszer képviselője legyen.

{A}

„Borítékolom, hogy 200 szavazatot sem szerezne, a jóérzésű románok is Antal Árpád jelenlegi polgármestert támogatják” – szögezte le a háromszéki önkormányzat elnöke. Tamás Sándor felidézte, hogy ezúttal újra Antal Árpád polgármestert támadta a feljelentő, az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) panaszolta be, mert a „mércéje szerint” december 1-jén nem volt elég román zászló Sepsiszentgyörgy utcáin.

{K1}

Tanasă szerint ezzel a polgármester „középkori, sovén és retrográd mentalitásról” tett tanúbizonyságot. Tamás Sándor ezt „gusztustalan megfogalmazásként” értékelte.