Hétvégén is Szent Miklós Napok

Balázs Katalin 2018. december 06., 19:17

Pénteken délelőtt tíz órától dísztanácsüléssel folytatódnak a gyergyószentmiklósi városnapi programok.

Archív Fotó: Baricz Tamás Imola

Ugyancsak pénteken, immár délután öttől tartják a Halasági Csibi Teaestet és Kolumbán Barna Csongor képzőművészeti kiállításának megnyitóját (Yourlivingroom), hattól pedig András Zsolt (Zümi) Évszakok természetfotó-kiállítását és Szabó Tamás Mesterveretek című éremtárlatát nyitják meg (művelődési ház, Karancsi Sándor-terem). A nap eseménye délután hattól az aerobikmaraton (Basilides Tibor Sportcsarnok). Este héttől kezdődik az Élmény Alap jótékonysági vacsora Erdélyi Róberttel, fél kilenckor pedig a Versek az arc egyik oldaláról című látványszínház (művelődési ház, stúdióterem).

Szombaton a IX. Kárpát-medencei disznótoros fesztivál és süteménymustra lesz a nap fénypontja a Miron Cristea (sétáló) utcában. Az esemény kísérőrendezvénye a gyergyószentmiklósi forraltbor-készítő verseny, a Kárpát-medencei Kamrák Kulináris Kincsei, a hagyományos eljárással készített húsipari termékek versenye és a kocsonyamustra. A színpadon 11 órától fellép a Barátos zenekar, Nistor Mihály és népi zenekara, a Cika zenekar, a Brill Dance Táncstúdió, a sportcsarnokban pedig folytatódik a Szent Miklós Kupa karateversennyel, illetve a Sportiskola tornatermében lesz Zsibongó a kisgyerekes családoknak.

{A}

Délután öttől a kibővült úrihímzés-kiállítás megnyitója kezdődik a Sándor-házban, este héttő A lélek melege, Hellebrand Józsua és Burján Gál Enikő képzőművészeti kiállítása a Centrál Kávéházban, majd kilenctől jótékonysági táncház az öreg zenészekért – muzsikál a Cika és a Barátos zenekar a Rozmaring vendéglőben.

Vasárnap a Szent Miklós Kupa keretében lesz kosárlabda-, asztalitenisz- és jégkorongbajnokság, valamint sakkverseny. Délelőtt tizenegy órától kezdődik a gasztronómiai fórum a Rozmaring vendéglőben, 16 órától pedig az Ördögborda Néptáncegyüttes mutatja be Napszentület, őseink hagyatéka című táncjátékát (művelődési ház, színházterem). 17 órától az unitárius templomba várnak a Sándor Szilárd (nyárádszeredai-jobbágyfalvi unitárius lelkész) Végül kisimul minden ránc című kötetének bemutatójára, 18 órától Jégkarneválra (műjégpálya), 19:15-től adventi gyertyagyújtásra (főtér) és 20 órától No Sugar koncertre (művelődési ház, színházterem). Az eseményzáró 22 órakor kezdődik: Zongoraest Mihály Csabával és zenekarával (OneSes).