Bajnoki címet szereztek az udvarhelyi birkózók

Zátyi Tibor 2018. december 06., 15:05

A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban rendezték az ifjúsági 1-es korosztályú birkózók országos csapatbajnokság döntőjének. A házigazda és a marosvásárhelyi Iskolás Sportklubok közös csapata aranyérmet nyert.

Tavaly ezüstérem, idén bajnoki cím Fotó: Barabás Ákos

Az U20-as korosztály csapatbajnokságának döntője előtt a második helyen állt az udvarhelyi és vásárhelyi ISK-k összevont együttese, a fiúk nagyszerűen birkózva megelőzték Zilah és Călărași összevont gárdáját.

{A}

Az udvarhelyi ISK csapata egy év szünet után lett ismét bajnok ebben a korosztályban, tavaly ezüstérmet szerzett.

„Nagyon sok egyéni versenyző volt a tíz súlycsoportban, végig szoros volt a küzdelem. Második helyről indultunk, de sikerült megelőznünk Zilah és Călărași csapatát. Jó ötlet volt közösen indulni a vásárhelyiekkel, a fiúk kiegészítették egymást, egységes csapatot alkottak. Szinte minden súlycsoportban elődöntőbe vagy döntőbe jutottak, ez pedig elég volt a pontversenyben az első helyhez” – mondta Bodrogi Csaba birkózóedző.

Fotó: Barabás Ákos

A csapatverseny végeredménye: 1. Udvarhely–Vásárhely, 2. Zilah–Călărași, 3. Kolozsvári Universitatea és Onești–Vaslui.

Az aranyérmes csapat tagjai: Balázs Barna, Deák Krisztián (57 kg), Tófalvi Richárd (61 kg), Józsa Rajmond, Pál Szabolcs (65 kg), Nyulas Előd (70 kg), Tifán István (74 kg), Kovács Krisztián (79 kg), Bálint Botond (86 kg), Gronic Eduard (92 kg), Lőrincz Botond (97 kg), Laiber Engelhard (120 kg).

A sportcsarnokban rendezett versenyen nem csapatok között zajlottak a mérkőzések, hanem egyéniben, majd az elért eredmények alapján számították ki az együttesek közötti végső rangsort.