Sportolnak a Szent Miklós Napokon

Gergely Imre 2018. december 06., 13:14

Teremlabdarúgás, floorball, aerobik, jégkorong, karate, kosárlabda, asztalitenisz és sakk. Ezekben a sportágakban zajlanak ezekben a napokban megmérettetések a gyergyószentmiklósi városnapok keretében.

Minden évben nagy lelkesedés mellett zajlik a kishokisok Szent Miklós Kupája. Archív

Szerdán rendezték az önkormányzatok csapatainak labdarúgótornáját, amely a házigazdák sikerével zárult. Csütörtök délután zajlik a floorball torna, ahol helyi, és környékbeli csapatok, baráti társaságok mérik össze tudásukat.

Pénteken elsősorban a hölgyek számára jelent különleges kihívást a 18 órakor kezdődő Aerobik-maraton: a sportcsarnokba várják az intenzív mozgásra vágyókat. Két órán át tartó folyamatos pörgés várható Bencze Katalin és Mihálydeákpál Júlia vezetésével.

{A}

Szombaton 10-től zajlik a már sok éve sikerrel ismétlődő U10-es korosztályú jégkorongtorna ahová Székelyföld minden hoki-utánpótlásnevelő központjából jönnek csapatok, de magyarországi együtteseket is várnak. Másnap 13.45-től indul újra a gyermek-jégkorong nagyüzem, akkor a kisebb, U8-as korosztály találkozik a gyergyói jégen.

A városnapi sportesemények sorában újdonság lesz a szombaton 10-kor, a sportcsarnokban zajló WKF rendszerű karate verseny.

A szervező, Kiss Károly elmondta, több, mint 100 sportolóra számítanak, a délelőtti órákban a formagyakorlatok lesznek a programban, 12-től látványos bemutató következik, majd ezt követően jön a kumite, vagyis a harcok. Ez az első ilyen esemény Gyergyószentmiklóson.

Vasárnap a legkisebb kosárlabdázó fiúk és lányok számára rendeznek kupát a sportcsarnokban 9 órától, és ugyanabban az időpontban indul az asztaliteniszezők versenye a gimnázium tornateremében és a sakkverseny a Batthyány Ignác Technikai Kollégiumban. Este 6-tól pedig mindenkit szívesen látnak a jégkarneválon a műjégpályán.