Gyerekprogramokkal összekötött jótékonysági esemény

Antal Erika 2018. december 06., 12:25

Hátrányos helyzetű családok megsegítésére gyűjtenek Marosvásárhelyen tartós élelmiszert és tisztálkodó szereket a hétvégi Mosolygó Mikulás elnevezésű jótékonysági akción. Az adományozó felnőttek mellett a gyerekeket külön programmal várják az eseményre.

A marosvásárhelyi várban, a gömb alakú információs központban lehet bekapcsolódni a szombati programba. Archív Fotó: Gálna Zoltán

Tartós élelmiszert és tisztálkodó szereket, eszközöket gyűjt a Marosvásárhelyi Női Akadémia és a Divers Egyesület rászorulóknak, többgyermekes családoknak. Mosolygó Mikulás elnevezésű hétvégi jótékonysági akciójuk is részben ezt a célt szolgálja: december 8-án, szombaton délelőtt 10 órától a marosvásárhelyi várba, a gömb alakú információs központba várják az adakozókat, kikapcsolódni vágyó családokat.

Koreck Mária szervező és ötletgazda érdeklődésünkre elmondta, az adakozás mellett az esemény megvalósításához hozzá lehet járulni házi süteménnyel, illetve az óvodások és kisiskolások fogadására még keresik a Mikulás személyét is.

A program részeként be lehet kapcsolódni mesemondásba, kézműves tevékenységekbe, ugyanakkor kézműves vásárt is tartanak.

A foglalkozások anyagköltségére személyenként 5-5 lejes adományt elfogadnak a szervezők, emellett a rászorulóknak szánt felajánlásokat is összegyűjtik – lehet az iskolafelszerelés, tisztálkodószer, játék vagy tartós élelmiszer. A gyerekcsoportoknak, osztályközösségeknek ajánlott előre bejelentkezni az eseményre a 0740-598 563 telefonszámon. 

{A}