A felénél elégedett a Székelyudvarhelyi Szejke SK vezetőedzője

Józsa Csongor 2018. december 06., 09:46

Jó pozícióból várja a tavaszi folytatást a nyáron alakult székelyudvarhelyi kézilabda-együttes. A Szejke SK edzője, Sipos Lóránt szerint még korai az élvonalba jutásról álmodozni.

Formajavulás. Legutóbbi hat meccsét megnyerte a Szejke SK. Archív Fotó: Barabás Ákos

Nemrég ért véget a másodosztályos férfi kézilabda-bajnokság D csoportjának őszi idénye. A Székelyudvarhelyi Szejke SK tíz mérkőzésén hét győzelmet, egy döntetlent és két vereséget ért el, jelenleg vezeti a hatcsapatos rangsort.

A nyáron alakult klubnak nem volt sok ideje a keret kialakításához, illetve a megfelelő felkészülésre. Talán ennek is tulajdonítható, hogy első négy meccsén csupán négy pontot szerzett, illetve hogy kiesett a Román Kupa küzdelmeiből.

Az edzőnek meggyűlt a baja a sérülésekkel, de szerencsére az ifjúsági játékosok kitűnően pótolták a tapasztaltabb játékosokat. Archív Fotó: Barabás Ákos

Az őszi évad második felében sikert sikerre halmozott a Szejke SK, zsinórban hat győzelmet zsebelt be, így a D csoport élére állt, ott is tölti a telet.

Sipos Lóránt edző elégedetten nyilatkozott: „A sok munka gyümölcse az elért eredmény, az első helyen vagyunk.

Amit az idény előtt megfogalmaztunk, hogy a csoportból jussunk tovább, azt tartani tudjuk.

A legfőbb cél, hogy ott legyünk az elődöntő tornán. Számunkra az a fontos, hogy a csapat minél több hivatalos találkozón pályára léphessen.”

Ami kissé megnehezítette a tréner dolgát, hogy tanítványai gyakran lesérültek.

Valamilyen szinten ez várható volt, hiszen a keretünkben olyan kézilabdázók vannak, akik kihagytak pár évet, a terhelés pedig egészségügyi problémákat eredményezett. Ebből a szituációból is jól jöttünk ki, ugyanis az ifjúsági korosztályú játékos sikeresen helyettesítették a felnőtteket. Klubunk az apró lépések elvét vallja, vagyis fontos, hogy az ifi játékosokat fokozatosan beépítsük a csapatba

– tette hozzá Sipos. Elmondta továbbá, hogy a keret nem változik, a 2018–2019-es szezont ezzel a játékosállománnyal viszik végig.

Az A osztály mezőnye a téli szünet után február elején kezdi meg a tavaszi idényt. Ekkor is egy oda-visszavágót játszanak a csoport tagjai. Ezt követően a tabella első két helyezettje az elődöntő tornára megy. Ha a továbbjutó együttes fiókcsapat, akkor az eredményei nélkül újraszámolják a rangsort.

Fotó: Barabás Ákos

Az elődöntőbe a négy csoportból összesen nyolc klub kerül be. Amennyiben most rendeznék ezt a tornát, a mezőny így festene: CSM Vaslui, Galaci CSU (az A csoportból), CSM Alexandria, CS Medgidia (a B csoportból), Resicabányai CSM, CSU Craiova (a C csoportból), illetve a Székelyudvarhelyi Szejke SK és a Nagyváradi VSK a D csoportból.

Az elődöntő tornát 2019. május 2–5. között rendezik, a gárdákat két csoportba sorolják. Itt mindenki játszik mindenkivel, majd a kvartettek első két helyezettje megy tovább a döntő tornára.

{A}

A négy csapat már az élvonalba jutásban reménykedhet. A négyes döntőt 2019. május 16–19. között rendezik meg. Itt is mindenki mindenkivel játszik. Az első két helyezett a következő szezont már a Bölények Ligájában kezdheti, míg a harmadik és a negyedik selejtezőmeccset vív az élvonal tizenegyedik és tizenkettedik helyezettjével.

Férfi kézilabda másodosztály, a D csoport állása:
1. Székelyudvarhelyi Szejke SK 22 pont
2. Nagyváradi VSK 21
3. Segesvári HCM 18
4. Nagybányai Minaur II. 13
5. Nagyszebeni HC 10
6. Tordai Potaissa II. 4.