Karácsony előtt befut a közvetlen budapesti járat a marosvásárhelyi állomásra is

Antal Erika 2018. december 05., 21:18

Kompromisszumos megoldás született a Marosvásárhely és Budapest közötti vonatjáratra.

Fotó: Haáz Vince

Csép Andrea Maros megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő lapunknak elmondta, az ünnepeken, illetve az azokat megelőző és az azokat követő napokon, valamint a vakációkban is lesz közvetlen járat Marosvásárhely és a magyar főváros között.

{A}

Marosvásárhelyről indul egy szerelvény, amelyet Kolozsváron a Hargita nevű, Brassó és Budapest útvonalon közlekedő vonathoz csatolnak, anélkül, hogy le kellene szállni

– magyarázta Csép Andrea, aki éppen az idős emberek, valamint a családosok számára tartotta ezt fontosnak. 

{K1}

Amint arról már beszámoltunk, a Déda és Székelykocsárd közötti vasútvonalat még nem sikerült modernizálni, ezért a Marosvásárhelyre tartó, illetve a Marosvásárhelyről induló vonatokat dízelmozdony húzza. Ez sokkal költségesebb, mint a elektromos mozdony. Az ünnepnapokon és a nyári vakáción kívül is el lehet jutni vonattal Budapestre, de úgy, hogy előbb Kolozsvárra kell utazni és ott átszállni a Hargitára. Ez az idősebb személyeknek, a gyerekes családoknak kényelmetlen és megterhelő – magyarázta a parlamenti képviselő, hozzátéve, hogy most az utazóközönségen a sor, hogy éljen is a lehetőséggel, használja a közvetlen járatot.