Egyedi ajándékok elérhető áron – érdemes időben betérni a karácsonyi vásárra

Simon Virág 2018. december 05., 18:21

Egyedi ajándéktárgyakat, érdekes díszeket és illatos kencéket lehet megcsodálni, megvásárolni a marosvásárhelyi Philothea Klub által szervezett karácsonyi vásáron. 

Fotó: Haáz Vince

A Philothea Klub idei karácsonyi vásárára érdemes időben betérni, hogy találhassunk kedvünkre való ajándékokat.

Mint Belényesi Gabriella, a klub vezetője elmondta, immár huszadik éve szervezik meg a vásárt, lehetőséget teremtve a fogyatékos fiatalokkal foglalkoztató Ügyes Kezek Alapítványnak és az árva és elhagyott gyermekeknek otthont adó Dorcas Háznak, hogy értékesítsék a fiatalok és gyerekek által készített tárgyakat. Emellett a helyi kézművesek is kiállították termékeiket.

{A}

Belényesi Gabriella elismerte, hogy az első tíz évben sokkal nagyobb volt a felhozatal, hiszen akkor még újdonságnak számított az ilyen vásár. Ma már a kézműveseknek több lehetőségük van termékeik forgalmazására.

Fontosnak tartjuk a vásárt továbbra is megszervezni, hiszen az itt kiállított díszek, ajándékok egyediek és elérhető áron vannak

– mondta.

Fotó: Haáz Vince

Valóban ötletes és egyedi karácsonyfadíszeket láttunk és vásároltunk mi is. A kisebbeket három lejért lehetett hazavinni, a nagyobbak sem haladták meg a tíz lejt. De lehet szagolgatni és vásárolni narancsos és fahéjas, igazi karácsonyi krémeket, rózsa illatú arcpermeteket. Vannak  kézzel varrt és érdekes motívumokkal díszített bevásárlószatyrok, gombokból és gyöngyökből készült karácsonyfadíszek. Nemezelt sálak és táskák közül is lehet választani, s vannak kerámiából készült tálak, szappantartók is, egyedi karácsonyi képeslapok, gyertyatartók, sőt gyertyák is.

A Bogyó és Babóca rajongói sem térnek be hiába a Philothea karácsonyi vásárra, hiszen kesztyűre felfogott bábokat találhatnak, amelyekkel előadhatják gyermekeik, óvodásaik kedvenc történeteit.

Fotó: Haáz Vince

A vásár tíz napig tart nyitva, hétfőn, szerdán és pénteken 10–16, kedden és csütörtökön 10–18 óra között látogatható.