Adventi keresztyén zenefesztivál Székelyudvarhelyen is

Molnár Melinda 2018. december 05., 16:48

A Várom az Urat (VAU) nevet viselő adventi keresztyén zenefesztivált tizennyolcadik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület. Az utóbbi öt év gyakorlata szerint nemcsak Kolozsvár ad majd helyet a zenés alkalmaknak, hanem további három erdélyi település: Székelyudvarhely után Marosvásárhely és Kézdivásárhely.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

December 9-én Kolozsváron és Székelyudvarhelyen kezdődik a rendezvénysorozat. Vasárnap délután öt órától az udvarhelyi Művelődési Házban fellép a felsősófalvi Nóta Móka Zenekar, a szászrégeni Sófár Zenekar, a székelyudvarhelyi Fundamentum Együttes, a kolozsvári Laudate ifjúsági együttes, a szentegyházi Forrás Együttes, valamint a székelyudvarhelyi SZIKE.

A rendezvény áhítattal kezdődik, amelyet Kincses Kálmán székelyszenterzsébeti lelkipásztor, az egyházmegye jegyzője tart. Szeretnénk, hogy

a zene mellett az Ige is megszólaljon,

és továbbadhassuk az adventi várakozás üzenetét a fesztivál résztvevőinek  – tudtuk meg Rátoni Botond kisgalambfalvi lelkipásztortól, a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye ifjúsági előadójától. Az alkalomra csoportokat várnak Erdővidékről és Brassó megyéből is. Céljuk, hogy Székelyudvarhely ne csak nevében legyen anyaváros, hanem érezzenek lelki és szellemi kötődést a vonzáskörében, de más megyékben élő ifjak is.

{A}