Olimpiai bajnokot várnak a gyergyószentmiklósi sportgálára

Gergely Imre 2018. december 05., 10:15

Közel húsz sportágban mintegy 150 díjat osztanak ki csütörtökön délután, az első alkalommal megrendezendő gyergyószentmiklósi sportgálán.

Fotó: Pethő Melánia

A Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ nagyterme ad otthont csütörtökökön 17 órától az első olyan seregszemlének, ahol a 2017–2018-as versenyévben aktívan részt vevő gyergyószentmiklósi sportolók, edzők, sportvezetők részesülnek méltatásban.

Nem csak azt vették figyelembe, hogy ki milyen érmeket szerzett a különböző versenyeken (habár természetesen ki fogják emelni ezeket is), hanem hogy minél részletesebben bemutassák a város sportéletét.

Fotó: Pethő Melánia

Ugyanakkor külön figyeltek arra is, hogy ne csak a versenysportágakban érdekelteket szólítsák meg, hanem a szabadidős sport, az egészséges testmozgás művelőit, népszerűsítőit is.

Teljes azonban aligha lesz. Amint Tatár Előd, a Gyergyói VSK vezetője, a gála főszervezője elmondta, tudatában van annak, hogy várhatóan lesznek olyanok, akik kimaradnak majd a díjazásból, mert nem kaptak meghívást, pedig megérdemelnék.

{A}

Azonban jelen pillanatban nem létezik egy olyan, minden sportágra kiterjedő adatbázis, amelyben az összes érintett megtalálható. Nem minden egyesület válaszolt a felhívásra, és így nem is jeleztek vissza, hogy milyen eredmények után részesítenék elismerésben a sportolókat.

Ez a gála az első ilyen alkalom, és ez is segít majd abban, hogy jövőre pontosabb kép alakuljon ki a gyergyószentmiklósi sportéletről

– jegyezte meg Tatár.

A visszajelzések szerint a jövőre nézve megfontolandó lenne egy másik felvetés is: ne csak a város, hanem az egész Gyergyószék sportját vonultassa majd fel egy következő sportgála. Van ilyen elképzelés a mostani kezdet után.

Csollány Szilveszter a díszmeghívott

A sportgálára díszmeghívottként várják az egykori világhírű tornászt, Csollány Szilvesztert, aki Magyarország színeiben a sidney-i olimpián aranyérmes lett gyűrűn.

Az olimpiai aranyérmes. Csollány Szilveszter a sydney-i olimpián lett első. Archív Fotó: MTI

Külön figyelmet kap még a jégkorong, tekintve, hogy idén 70 éve indult a hokiélet Gyergyószentmiklóson. Fellépnek a Step Dance és a Brill Dance sporttáncosai, valamint a Tanulók Háza ritmikus gimnasztika csapata is.

Az esemény nyitott mindenki számára, szívesen látják a szervezők a családtagokat és persze a sportbarátokat, szurkolókat is.