Három góllal nyert a fővárosban a CFR

Horváth Bálint Ottó 2018. december 04., 22:50

Könnyedén szerezte meg a három pontot a Bukaresti Dinamo otthonában az éllovas Kolozsvári CFR. A bajnoki címvédő 3–0-ra nyert, és folytatja remek sorozatát az 1. Ligában.

Alexandru Păun egyéni akciójával szerzett vezetést a kolozsvári csapat. Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétközi, 18. fordulójának kedd esti mérkőzésén az első félórában volt szoros a játék, amikor a gyenge formában lévő hazai együttes bátran játszott. Gólt viszont tíz perccel a szünet előtt a kolozsváriak szereztek, Alexandru Păun nagyszerű akció végén talált be. 

Fordulás után hamar kétgólosra növelte előnyét a CFR, az argentin Emanuel Culio magabiztosan értékesített egy tizenegyest.

{A}

Ezután a Dinamo még visszajöhetett volna a meccsbe, de a csatár, Daniel Popa kihagyta csapata legnagyobb helyzetét. A végeredményt a hajrában a bajnokság legeredményesebb játékosa, George Țucudean állította be.

Újabb győzelmével a CFR tartja első helyét a tabellán, és folytatja kiváló sorozatát, hiszen szeptember 2. óta veretlen a bajnokságban, ez idő alatt nyolc győzelmet és három döntetlent összesített.

A következő fordulóban a kolozsvári alakulat nehezebb mérkőzésre számít, szombaton 20 órától a Medgyesi Gaz Metant fogadja a fellegvári stadionban.

Labdarúgás, 1. Liga, 18. forduló:
Bukaresti Dinamo–Kolozsvári CFR 0–3 (0–1)
Gólszerzők: Păun (35.), Culio (51., büntetőből), Țucudean (84.)
Dinamo: Penedo – Sorescu, M. Popescu, Katsikas, R. Grigore – Gomelt, Zenke (Hanca, 76.), Nistor (Montini, 46.), Ait Atmane, Salomao (Moldoveanu, 70.) – Popa.
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Bordeianu (Lang, 84.), Djokovici, Culio, Păun (Moutinho, 76.), Deac – Țucudean (Costache, 90.).
Vezette: Marius Avram (Bukarest).

További mérkőzések:
FC Voluntari–Nagyszebeni Hermannstadt 2–0 (0–0)
gólszerző: Gadze (52., 65.)

Szerda:
17.30 Medgyesi Gaz Metan–FC Viitorul
20.00 Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Bukaresti FCSB

Csütörtök:
14.00 Dunărea Călărași–Astra Giurgiu
17.00 FC Botoșani–Jászvásári Poli
20.00 Concordia Chiajna–Universitatea Craiova

{S1}