Ingyen használható a korcsolyapálya a megnyitó napján

Simon Virág 2018. december 04., 21:45

Felkapcsolják a díszkivilágítást, és ünnepi fénybe borul a főtéri karácsonyfa is Marosvásárhelyen csütörtökön délután. A korcsolyapályát pénteken nyitják meg.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A gyerekeket indulásra készen várja majd a Mikulás-busz is, amellyel karácsonyig lehet majd közlekedni a városban. A főtéren felállított színpadon 17.30 órakor Smiley koncertezik. Mint a marosvásárhelyi városháza sajtószóvivőjétől, Cosmin Blagatól megtudtuk, december 7-én, pénteken megnyitják a Ligetbe felszerelt korcsolyapályát, s ott is koncertekkel, meleg teával és forralt borral várják a városlakókat. A 18 órai műsor keretében Andrei Chelbezan szolgáltatja a zenét, és Krixie koncertezik.

A megnyitó napján a korcsolyapályát mindenki ingyen használhatja,

azután a gyerekeknek egy jegy ára másfél órára 8 lej, felnőtteknek 10 lej. Akinek nincs korcsolyája, bérelhet a helyszínen 12 lejért, s ugyanannyit kell fizetni a korcsolyaélek fenéséért is.

{A}

Szászrégenbe december elsején kapcsolták fel a díszkivilágítás és akkor nyitották meg a korcsolyapályát is. Másfél órás turnusokban lehet a jégen siklani, a gyerekjegy 4 lej, felnőttjegy 6 lej, korcsolyabérlés: 5 lej. Segesváron is december elsején nyitották meg a korcsolyapályát, 10 órától indul a program, ingyen lehet korcsolyázni.