Angyalkák kerestetnek: gyermekek karácsonyát tehetik szebbé

Iszlai Katalin 2018. december 04., 15:54

Várják a jelentkezését azoknak a jótékonykodni vágyó csíkszékieknek, akik szebbé tennék a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett napközi otthonok és a csíksomlyói Szent István gyermekgondozó központ lakóinak karácsonyát.

Nélkülöző gyerekek kívánságait lehet valóra váltani Fotó: Pixabay.com

Idén is megszervezik az Angyalka elnevezésű jótékonysági akciót Csíkszéken, amely révén a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett napközi otthonok gyerekeinek és a csíksomlyói gyermekgondozó központ bentlakóinak szerezhetnek örömet az adományozók. A szervezők olyan adakozó kedvű személyeket keresnek, akik szebbé kívánják tenni egy szegényebb sorsú gyermek karácsonyát. Ennek módja, hogy

választanak egyet a gyerekek által írt levelek közül, és legtöbb 140 lej értékben megpróbálják teljesíteni a kéréseiket.

Az angyaloknak szánt levelek már elvehetők Csíkszeredában (Szék útja 123. szám alatt) naponta 9 és 15 óra között, illetve akinek nem áll módjában személyesen elmenni azért, az jelentkezhet a csikiangyalok@freemail.hu e-mail-címen is. Az ajándékokat december 17-éig várják a csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban minden nap 10 és 14 óra között.

A gyerekek hálájuk jeléül egy betlehemes műsorral készülnek,

amelyet december 20-án 18 órától mutatnak be az említett tanulmányi ház nagytermében. Az előadást az ajándékok átadása és egy közös vacsora követi majd, amely egyben lehetőséget teremt arra is, hogy az angyalkák megismerkedhessenek a megajándékozottakkal. Az érdeklődők további információkat a 0746-316 683-as telefonszámon kérhetnek – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. 

{A}