Csőtörések nehezítik meg a lakók életét

Gergely Imre 2018. december 04., 11:56

A tartós fagyok miatt egyre több a panasz az ivóvíz-szolgáltatásra Gyergyószentmiklóson, a városban több helyen is elszakadtak a vezetékek.

Jégpálya létesült a Kossuth szobor előtt. Senki nem örül neki

Az egyik ilyen eset a Kossuth Lajos utcában a Városi Könyvár közelében történt. Itt már korábban is folyt a víz az aszfaltburkolaton,

a hidegek miatt azonban a jókora szakaszon az úttesten és a Kossuth szobor előtt a járdán is „korcsolyapálya” keletkezett.

Ottjártunkkor, hétfőn délelőtt néhány szociális segélyben részesülő személy dolgozott kéziszerszámokkal azon, hogy feltörje a jeget az útról.

„Ez minden évben megismétlődik ilyenkor.

Amint a fagyok beállnak, egymást követik a meghibásodások. Az elöregedett, cementből készült vezetékek nem bírják a nyomást, és ez eredményezi a csőtöréseket”

– mondta Lukács László, az ivóvízszolgáltató Go Rt. illetékese.

Hétfőn öt ilyen csőtörésről tudott a szolgáltató. Lukács László hozzátette,

igyekeznének ugyan minél rövidebb idő alatt kijavítani ezeket a meghibásodásokat, de nem haladnak úgy ahogy kellene, kevés a munkához a bevethető szakember.

A problémát megnyugtató módon az oldaná meg, ha végre elkészülne a már lassan egy évtizede elkezdődött beruházás, az ivóvíz és csatornahálózat modernizálása, és a régi csövek helyett az újonnan lefektetett vezetékeken át jutna a víz a háztartásokba. Ennek várható időpontjáról már számos ígéret született az évek alatt, de az új rendszerre való átállás még mindig nem történt meg.

{A}