Midnight Buzz: különleges élmény volt az Anna and the Barbies-zal fellépni

Péter Beáta 2018. december 03., 18:06

Véget ért az Anna and the Barbies We Rock Erdély turnéja: vasárnap este a brassói Temple Pubban hatalmas bulival zárta a koncertsorozatot az elmúlt napokban Erdélyen „végigsöprő” zenekar. A Cenk alatti városban a Midnight Buzz formációnak nyílt lehetősége fellépni előzenekarként.

Fotó: Mártis Noémi

Nagyon jó koncert volt, jól érezték magukat a Midnight Buzz tagjai a színpadon és azt követően az Anna and the Barbies koncertjén is – értékelte a vasárnap esti bulit Costi Popescu, a brassói zenekar dobosa.

Reményeink felettire sikerült a koncert, nagyon vagány volt, tetszett a közönségnek is a produkciónk. Az Anna and the Barbies tagjaival is volt alkalmunk beszélgetni, nagyon barátságosak voltak, minden technikai segítséget megadtak

– magyarázta a dobos. Mint mondta, korábban nem ismerték a magyarországi zenekart, néhány hete hallottak róluk, amikor ők a sepsiszentgyörgyi Szimplában koncerteztek. Később értesültek arról, hogy Brassóban is lesz koncert és előzenekart keresnek. Jelentkeztek tehát az Erdélyi Médiatér Egyesület és a SoundCam stúdió felhívására, és nagy meglepetésükre és örömükre, rájuk esett a választás.

Fotó: Mártis Noémi

A Midnight Buzz tagjai fél éve zenélnek együtt, már a kezdetekkor saját számokkal indultak, mostanra már egyórás koncertanyaggal tudnak színpadra állni. A New Jazz, Fusion, Groove alapú muzsikájukat különböző zenei stílusokkal keverik. „Rockosabb zenét játszó zenekarokból érkeztünk, most nagyon tetszik ez a dzsesszes vonal. Óriási szabadságot nyújt, hogy mindenféle stílust kombinálhatunk ezekkel az alapokkal” – magyarázta Costi. Úgy véli,

egy frissen alakult, kezdő zenekarnak nagyon hasznos, ha egy színpadon léphet fel nagy, több tapasztalattal rendelkező zenekarokkal.

„Mi általában kisszínpadon játszunk, lokálokban, klubokban, a közönség közel van hozzánk, hangzásban halkabbak vagyunk, intimebb az egész. Szóval teljesen más fellépéseink vannak, mint a nagyszínpadon megszólaló zenekaroknak. De az, hogy együtt léphetünk fel nagy és ismert zenekarokkal, gyümölcsöző számunkra, mert egyrészt szakmai kapcsolatokat építünk, másrészt sokat tanulunk tőlük. Annál jobb, ha olyan nagyszerű és kedves emberekkel találkozunk, mint az Anna and the Barbies tagjai. Számunkra ez egy különleges élmény volt” – összegzett Costi Popescu.

Fotó: Mártis Noémi

A zenekar tagjai
Georgi Nastase – vokál, Costi Popescu – dob, Tudor Asciu – basszusgitár, Lucian Bragar – billentyűk.