Lecserélnék a régi, ócska városi buszokat Marosvásárhelyen – erre azonban még várni kell

Simon Virág 2018. december 03., 12:02

Kizárólag új autóbuszokkal fogunk utazni Marosvásárhelyen, ha a városháza minden terve és elképzelése valóra válik. Elkészült a feladatfüzet és a szakhatóság jóváhagyását várják, hogy meghirdessék a versenytárgyalást 36 darab gázolajos autóbusz megvásárlására.

A legtöbb városi autóbusz régi, állandó javításra szorul Fotó: Haáz Vince

2016-ban vásárolt a marosvásárhelyi városháza húsz autóbuszt, de a Helyi Közszállítási Vállalat többi járműve már rég nem kellene a közutakon legyen.

Használtan vették a járműveket, mi több, már akkor kiselejtezettek voltak. Marosvásárhelyen még mindig közlekedik hét, múzeumba illő, csuklós busz.

A közszállítási vállalat lehetőségeihez mérten próbálja működtetni, jelentős javítási költsége árán, a meglevő járműveket, s évente legalább egyszer pár használt autóbuszt még vásárol, hogy pótolja azokat, amelyek kiesnek.

{A}

Folyamatban van a közbeszerzés

Közben a járműpark frissítése érdekében a városháza összeállította a feladatfüzetet, hogy saját költségvetéséből 38 gázolajos autóbuszt vásároljon, többféle méretben.

A feladatfüzet többször javításra szorult, jelenleg várják a szakhatóság engedélyt, hogy felkerülhessen az országos közbeszerzési rendszerbe. Ha ez megtörténik, akkor a kiírt határidőig várják a jelentkezőket, majd kiválasztják a megfelelő ajánlatot tevőt,  aztán sor kerülhet a szerződéskötésre és a járművek leszállítására. Nem túl jó hír, hogy mivel jelenleg több pályázat van autóbuszok vásárlására, a gyártók a megszokottnál hosszabb időre szállítják le a buszokat.

A legoptimistább számításakor szerint is csak jövő év végére lesznek új buszok Marosvásárhelyen.

Fotó: Haáz Vince

Pályázati pénzekből

A novemberi tanácsülésen az önkormányzati képviselők megszavazták, hogy a város 36 környezetkímélő, hibrid autóbusz megvásárlására pályázzon. A tervezet szavazása előtt Pápai László tanácsos tudni akarta, hogy miért kellett egy évig várni a hatástanulmány elkészítésére.  Makkai Gergely, Marosvásárhely alpolgármestere válaszában azt emelte ki, hogy

a városházán, de a városban sincs olyan szakember, aki  időben és pontosan meg tudja írni a pályázatokat, így pályázatíró irodákhoz kell fordulni.

De olyan nagy a kereslet az irodák munkája iránt, hogy sokat kell várni. „Ha három évvel ezelőtt egy szerződést három hét alatt nyélbe lehetett ütni, most három évre is szükség van, amíg a tervből nyertes pályázat és szerződés lesz” – magyarázta a városvezető, ezzel indokolva, hogy nem az elképzelések és ígéretek szerint érkeznek az új autóbuszok.

Az elfogadott hatástanulmány értelmében a vásárhelyi önkormányzat 38 hibrid, városi közszállításra használható autóbusz vásárlására pályázik. A pályázat összértéke 104 millió lej, egyetlen hibrid autóbusz értéke elérheti a 2,7 millió lejt. A pályázatot december 30-ig kell benyújtani.