Leszavazták a néppártos forgalommódosító tervezetet

Bíró Blanka 2018. december 02., 21:06

Nem tartotta szükségesnek a sepsiszentgyörgyi önkormányzati képviselő-testület a különleges közlekedési intézkedések bevezetését, így a többség leszavazta az Erdélyi Magyar Néppárt erre vonatkozó javaslatát.

Bálint József egy pannón a közlekedési dugókról készült fotókat mutatta a tanácsülésen Fotó: Bíró Blanka

A pénteki tanácsülésen Bálint József, az EMNP Kovászna megyei elnöke felidézte, már négy hónappal ezelőtt iktatták a tervezetet, hogy

ideiglenes jelleggel tegyék újra kétirányúvá a Gábor Áron és Váradi József utcákat.

Javaslatukat azzal indokolták, hogy a városban megnövekedett a gépkocsik száma, a forgalom „besűrűsödött”, a központban egy részét elterelték, ráadásul több helyszínen zajlanak felújítási munkálatok, ez is megnehezíti a közlekedést.

Felidézte, hogy a tervezet többszöri kérésük ellenére hónapokig nem került napirendre, ezért tiltakozásképpen nem szavaztak a tanácsüléseken. A közlekedésrendészet véleményezését november közepén kérte a polgármesteri hivatal, a válaszból a jegyző „azt olvasta ki”, hogy

a rendőrség nem ért egyet a változtatással,

ám párhuzamosan a néppárt is kikérte a rendőrség álláspontját, és ők azt a választ kapták, hogy elviekben nincs akadálya.

{A}

Tóth Birtan Csaba alpolgármester válaszában kifejtette, a munkálatokat időközben befejezték, a forgalmat például a Kós Károly utcában felszabadították, így nincs szükség az átalakításra, különleges közlekedési intézkedések bevezetésére. Arra is kitért, hogy a közlekedési bizottság is elutasította a javaslatot. Hangsúlyozta, ha ideiglenes módosításokat léptetnek életbe, az másféle akadályokat idézne elő a közlekedésben. Végül az RMDSZ-es többség leszavazta a javaslatot.