A karácsonyfa ünnepi fényei mellett gyújtották meg az első gyertyát

Székelyhon 2018. december 02., 18:08

Meggyújtották az első gyertyát a Csíkszereda központjában felállított városi karácsonyfát körülölelő adventi koszorún vasárnap délután.

Fotó: Pinti Attila

Advent első vasárnapján a Majláth Gusztáv Károly téri ünnepségen először Füleki Zoltán alpolgármester szólt a nagy számban összegyűltekhez, felvezetve a karácsonyfa ünnepi kivilágításának felkapcsolását és az első gyertya meggyújtását, majd Szilágyi Árpád, a Volt Politikai Foglyok Hargita Megyei Szövetségének elnöke szavalt.

{A}

A Nagy István Művészeti Középiskola 5–8. osztályos énekkarának előadását követően Ft. Bálint Emil, a Szent Ágoston-templom plébánosa osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel.

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

December 9-én 17 órától a csíksomlyói kegytemplom kórusának dalai csendülnek fel a téren, és Urbán Erik ferences atya szól az ünneplő közösséghez.

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Fotó: Pinti Attila

Négy vasárnap, négy gyertyaláng

A csíkszeredai Csibész Ifjúsági Egyesület Árvácska együttese minden évben pásztorjátékkal készül az ünnepre, az idei betlehemes pásztorjátékuk címe: Nagy öröm hirdettetik. A harmadik gyertyagyújtást ők teszik magasztossá december 16-án, szintén 17 órától. A közönség Tamás János evangélikus lelkész és Szatmári Szilárd református lelkész szavait hallhatja majd.

Végül december 23-án a már megszokott időben, a negyedik gyertyagyújtáson a Gyerekek Háza kis énekesei, serketáncosai, az Aprók táncháza nagyobbacska táncosai kántálnak szüleikkel együtt hagyományos karácsonyi népi énekeket. Útravalóul Ft. Darvas-Kozma József esperes és Solymosi Alpár unitárius lelkész szól majd a megjelentekhez.