Meggyújtották a szeretetszolgálat adventi koszorúján az első gyertyát

Simon Virág 2018. december 02., 16:40

A marosvásárhelyi Máltai Segélyszolgálat idén is elkészítette az óriási adventi koszorút, amelyen vasárnap meggyújtották az első gyertyát.

Marosvásárhelyen a Máltai Szeretetszolgálat adventi koszorúja a legnagyobb Fotó: Haáz Vince

A koszorú a főtéri Keresztelő Szent János Plébániatemplom hátsó udvarában van, ahová a templomból, vagy a Deus Providebit Tanulmányi Ház udvaráról lehet bemenni.

Szovátán is adventre hangolódtak az elmúlt napokban, kihelyezték a betlehemest, a szent családot és a három királyt ábrázoló, fából készült szoboregyüttest. A fürdővárosban adventi vásárral is készülődnek, ezt december 8-án, pénteken szervezik meg. Itt a  kézműves termékek és szebbnél szebb karácsonyi ajándékok, díszek mellett különböző finomságokkal várják az érdeklődőket.

Erdőszentgyörgyön a Rhédey-kastély udvarára helyezett karácsonyfára ünnepi fények, és díszek kerültek, illetve a betlehemest is felállították, mely idén is Jézus megszületésének történetét eleveníti fel. Itt áll a nagyméretű adventi koszorú is. Mint Átyim Kata a városháza sajtószóvője beszámolt róla néhányan összefogva, az Erdőszentgyörgyi Önkormányzat támogatásával 50 adventi koszorút készítettek a kisváros idősei számára, ezáltal is segítve őket ráhangolódni az adventre, karácsonyra.