Játszótereket avattak Szentegyházán

Széchely István 2018. november 29., 19:30

Két új játszótérrel bővültek a szentegyházi napközik, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programban megvalósult beruházásokat csütörtökön avatták fel.

Fotó: Szentegyháza Polgármesteri Hivatala

Két avatóünnepséget tartottak csütörtökön Szentegyházán, ahol a település mindkét napközije, a Hófehérke és a Nárcisz is egy-egy újonnan kiépített játszótérrel gazdagodott. Sikeres pályázások eredményei a beruházások:

Magyarország Kormánya, valamint a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával megvalósuló Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program biztosította a finanszírozást a játszóterek kivitelezéséhez

– tájékoztatott az esemény után Molnár Tibor. Szentegyháza polgármestere elmondta, a játszóterek elkészülésén túl büszkeséggel tölti el a településvezetést az is, hogy

a programban felépülő játszóterek kivitelezését végző vállalkozás is szentegyházi.

{A}

A település két napközijéhez tartozó új kültéri játszóterek elemeit többnyire fából készült hagyományos játékok, egyebek mellett lengő- és mérleghinták, csúszdák, rugós falovak alkotják. A tavasszal megtervezett, majd a területrendezést követően nyáron felépített játszóhelyek területét gyeptéglával fedték be.

A szentegyházi településvezetés képviselői mellett a kisváros tanintézeteinek az igazgatói, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) az udvarhelyszéki képviselője, a helyi plébánosok, a napközik pedagógusai és az oda járó gyerekek, valamint a kivitelező cég illetékesei vettek részt a csütörtöki avatóünnepségeken.

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program Erdélyben a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének a gondozásában zajlik, a programban összesen 223 játszóteret építenek számos erdélyi településen.