Fákat ültettek az udvarhelyi napközik udvarán

Kovács Eszter 2018. november 28., 17:36

Nyolcvan gyümölcsfacsemetét ültettek el szerdán Székelyudvarhely napközijeiben és a városi bölcsődében. Az akciót az UKKSZ rendezte, mintegy folytatásaként a tavalyi, a szervezet fennállásának 25. éve alkalmából megtartott faültetési programnak.

A Ficánka napközi udvarán ültették el az első fácskákat Fotó: Barabás Ákos

Tavaly, az évforduló apropóján középiskolák udvarára ültettek facsemetéket, szerdán reggel a Ficánka Napközi Otthonnál kezdődött a munka, majd a Kipi Kopi Napközi két tagóvodájában, valamint a Zsibongó, a Villanytelepi, a Csillagvár Napközi és a Városi Bölcsőde udvarán is volt faültetés.

Összesen nyolcvan alma-, körte-, meggy-, cseresznye-, szilva-, őszibarack-, sárgabarack-, szelídgesztenye- és madárbirscsemetét helyeztek földbe,

eltérő számban, a befogadóképességnek megfelelően. A munkába a szociális segélyben részesülőket is bevonták.

Fotó: Barabás Ákos

A jövőbe vetett hitért

A facsemetéket Bándi Ferenc, a Hontfar Kft. tulajdonosa ajánlotta fel. Mint elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy

a gyerekek már egészen kis korban megismerkedjenek a növényekkel, gondoskodjanak róluk, lássák, hogyan lesz a virágból gyümölcs.

Fotó: Barabás Ákos

Az ültetést Pál János Levente, a Zeni Green Garden Kft. tulajdonosa vezette. „Nem véletlenül választottam a kertészetet hivatásomul, mindenem a természet, és ezt szeretném ügyfeleimnek is átadni. Ezért szálltam be ebbe a projektbe is, hiszen nagyon szépnek és hasznosnak tartom. És annak is örülni fogok, hogy tavaly született lányom, amikor olyan idős lesz, már gyümölcsfákkal beültetett oviba járhat majd” – fejtette ki a vállalkozó, aki egyébként Bándi Ferenccel együtt maga is UKKSZ-tag.

Fotó: Barabás Ákos

Fotó: Barabás Ákos