Már csak pár nap maradt a szociális lakások igénylésére

Baricz-Tamás Imola 2018. november 27., 10:56

November végéig lehet igénylést benyújtani Gyergyószentmiklóson a Kavicsbánya utcában lévő szociális tömbházban megüresedett lakásokra és az újonnan épült tömbház lakrészeire. A városháza ügyfélfogadójába várják az érintetteket.

Megüresedett lakrészekre várják az igényléseket. Új lakók lesznek a Kavicsbánya utcai szociális tömbházban. Archív Fotó: Balázs Katalin

Az első gyergyószentmiklósi szociális tömbház elkészültével

negyvenkét család jutott lakáshoz a Kavicsbánya utcában, időközben viszont több lakás is megüresedett.

Az önkormányzat ezekre várja az igénylőket, illetve azokat, akik kérésüket még nem erősítették meg, nem tették le a szükséges igazolóiratokat. A benyújtott kérelmeket az előírt pontozási rendszer alapján bírálja el az illetékes bizottság. A rangsorolási kritériumokat a helyi önkormányzati képviselő-testület határozata szabályozza: kritérium például az állandó gyergyószentmiklósi lakhely, hogy ne legyen az igénylő tulajdonában lakás, ugyanakkor figyelembe veszik az aktuális lakhatási feltételeket, a családi állapotot és az eltartásban lévő kiskorúak számát, az egészségi állapotot, illetve a jövedelemszintet is.

Egyébként a szociális tömbházépítési program országos előírása szerint

a kilakoltatott személyek előnyben részesülnek az elbíráláskor,

vagyis azok, akiket a régi kúriák és egyéb ingatlanok visszaszolgáltatása vagy egyéb szociális okok miatt lakoltattak ki.

{A}

Az érdeklődők a városháza ügyfélfogadójában adhatják le a kérelmezéshez szükséges iratokat:

  • a kérelmező személyazonossági igazolványának másolatát;
  • a család létszámának igazolását (személyi és keresztlevél-másolatok, elhunyt családtag esetén elhalálozási okirat másolata);
  •  
    kézzel írt nyilatkozatot, hogy nincs a kérvényező tulajdonában lakás;
  • aktuális jövedelemigazolást.

Akárcsak a már használatban lévő szociális tömbházban, az új, átadás előtt állóban is 42 lakrész van három lépcsőházban. Jelenleg a tömbház villanyszerelésén dolgoznak a munkások, hamarosan pedig átadják a lakrészeket, így már a Kavicsbánya utcai második szociális tömbház lakrészeire is fogadják az igényléseket.