Magánbefektetésből épülnek tömbházak Székelyudvarhelyen (x)

2018. november 26., 12:39

Több mint három évtizede nem emeltek négyemeletesnél magasabb tömbházat a városban, most egymás után hármat húznak fel.

Három tömbház, 126 lakás – ennyit akar rövid időn belül megépíteni Székelyudvarhelyen egy vállalkozó. A csíkszeredai Csergő Zsolt hétmillió eurós beruházásból szándékszik megvalósítani a tervet. Mint érdeklődésünkre elmondta, úgy érzékeli Udvarhelyen, hogy nagy a kereslet és az érdeklődés az új és megfizető lakások iránt, ezt az igényt próbálja kielégíteni a korszerű anyagokból, a korszerű technológiával építendő tömbházakkal.

„Már több mint kétszáz lakást adtunk át Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön, büszkén mondhatom, hogy tapasztaltnak számítunk ezen a téren, tudjuk, miről beszélünk, és azt is tudjuk, hogy azt miként lehet megcsinálni” – vágott egyből a közepébe Csergő Zsolt, amikor a projektjéről kérdeztük.

„A Fortuna Park tömbházait elsősorban a kényelem, a biztonság és a luxus jellemzik. Olyan külső szolgáltatások társulnak a lakásokhoz, amelyek a 30–40 éves blokkok esetében elképzelhetetlenek. Például a lépcsőházban, a garázsban, a biciklitárolóban, de még a hulladéktárolóban is állandóan 22 Celsius-fok van télen-nyáron. A tömbházainkba a világ legjobb felvonóit, OTIS-lifteket szerelünk be. A fűtést Ferolli márkájú, kiváló minőségű kazánok biztosítják. Természetesen minden lakásnak saját gigakalória-mérője van, minden tulajdonos annyit fizet, amennyit fogyaszt. Ez érvényes a vízre és a villanyra is. Minden mérőműszert a lépcsőházakba építünk be. A teraszok burkoltak és szigeteltek, inoxkorláttal és színezett biztonsági üveggel adjuk át. A földalatti garázs kapuja távirányítós, a privát parkolót pedig ugyancsak távirányítós sorompó tartja zárva. Ezek a helyek ugyanis a lakóknak vannak fenntartva, minden lakáshoz kijelölt hely váltható” – sorolta egymásután Csergő Zsolt mindazokat a pluszokat, amelyek a Fortuna-tömbházakat jellemzik.

A felhasznált anyagok kapcsán pedig jelezte, kizárólag olyanokból dolgoznak, amelyek megbízhatók hosszútávon, és minőségileg kiemelkednek a mezőnyből. Így sikerült elérni, hogy a Fortuna Parkok épületei energetikai bizonylata mindig A kategóriás, 100 pontos.

Az első tömbház 42 lakását 2020-ban tervezik átadni Székelyudvarhelyen. A munkálatokban többnyire helyi cégek vesznek részt, így a lakásvásárlók befektetései nagyobb részt helyben maradnak. A következő tömbházat 2021-ben, a harmadikat 2022-ben adják át.

A lakásokkal kapcsolatosan több információ a www.fortunapark.ro oldalon érhető el.

(X)