Székelyföldre is eljön betlehemjével a Kaláka

Kiss Judit 2018. november 23., 11:36

Erdélyben szervez karácsonyi turnét december 7. és 17. között az ötvenedik évét ünneplő Kaláka együttes, amely tíz városba látogat el a Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című produkciójával.

Fotó: Facebook/Kaláka

Az együttes karácsonyi hangversenyének kerete a betlehemes játék, így a műsorban elhangzanak magyar nyelvű karácsonyi népdalok, de megjelennek más népek dalai is. Emellett hallhatunk majd régi egyházi énekeket, karácsonyi versekre írott Kaláka dalokat, amelyek 1987 óta „házról házra” járva teszik meghittebbé az ünnepet. A Szatmárnémetit, Nagykárolyt, Kolozsvárt, Krasznát, Nagyenyedet, Dévát, Brassót,

Marosvásárhelyt, Gyergyószentmiklóst, Csíkszeredát

és Nagyváradot érintő turnét az RMDSZ Nőszervezete támogatja. „RMDSZ Nőszervezete évek óta megszervezi a Mosolygó karácsony programsorozatát, amelynek az a célja, hogy együtt készülődjön az ünnepre a család apraja-nagyja, és az, hogy a rászorulóknak is tegyük mosolygóssá a karácsonyt. Az idén azért hívtuk a Kaláka együttest Erdélybe, mert így szeretnénk szép ünnepet kívánni minden családnak ”– mondta el Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezet ügyvezető elnöke.

A Kárpát-medence-szerte évtizedek óta népszerű zenekar fennállásának 25. évfordulójára azt írta a nemrég elhunyt Kányádi Sándor, akinek számos versét megzenésítette az együttes, hogy a Kaláka elegáns, más muzsikusokkal össze nem téveszthető zenei tálcán nyújtja a verset a hallgatóknak.

{A}