Időt szánni az idősekre

Baricz-Tamás Imola 2018. november 21., 18:24

Szent Erzsébet napokat tartanak a gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthonban, ahol az egymásra szánt időre ajándékként tekintenek. Az első alkalommal megszervezett rendezvényen gyergyószéki gyerekek és felnőttek ajándékozták meg az otthon lakóit.

Az egymásra fordított idő fontosságára is felhívják a figyelmet Fotó: Baricz-Tamás Imola

Számos programot kínál az első alkalommal megszervezett Szent Erzsébet napok a gyergyószentmiklósi öregotthon lakóinak, ugyanakkor bekapcsolódhatnak azok is, akik idejüket ajándékoznák az időseknek, örömet szereznének az otthonban élőknek.

Mivel a Szent Erzsébet napok programjában kiemelt helyet kap az élménynyújtás,

egész nap nyitva áll az otthon ajtaja a betérni vágyók előtt: az idősek várják a látogatókat beszélgetésre, társasjátékozásra vagy kézműveskedésre

– mondta Kiss Gabriella szakmai vezető látogatásra biztatva a város lakóit.

Emellett a Szent Erzsébet-búcsú másnapján kulturális műsort tartottak az intézményben, amelyet az ágyhoz kötött lakók a szobájukban lévő hangszórók által követhettek. Kiss Gabriella szakmai vezető köszöntőjében Szent Erzsébet életéről beszélt: „A mindennapokban nagyon fontos Szent Erzsébet lelkületét követni. Elgondolkodni azon, hogy tudunk-e adakozókká válni, segíteni a rászorulóknak, egymáshoz tudunk-e szeretettel fordulni”.

A kedd délutáni programon énekkel, tánccal, verssel, mesével köszöntötték az otthon lakóit a környékbeli fiatalok, felnőttek, amit az otthon Pacsirta kórusa dallal köszönt meg.

{A}