Másodikként végzett csoportjában a román válogatott

Pál Gábor 2018. november 21., 00:59

Noha kissé nehézkesen, de nyerni tudott Montenegróban a román labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában.

Csoportkép a montenegrói meccs előtt. Nyertek, de nem tudtak az élre ugrani a románok Fotó: Frf.ro

Podgoricában lépett pályára kedden este a Cosmin Contra által irányított román csapat. A meccs előtt jelentős eső zúdult le, így a pálya eléggé vizes, csúszós volt.

Jobban kezdtek a vendégek, azonban a félidő közepére a montenegróiak is felébredtek, és néhány helyzetet ki is dolgoztak.

A szünet előtt egy szerencsés góllal a románok megszerezték a vezetést, George Țucudean távoli lövésénél nem tudta megfogni a játékszert Petkovic kapus, a kezei közül kicsúszott a labda, és a hálóba pattogott.

Szünet után is a vendégek irányítottak, de nem tudták bevenni a hazaiak hálóját. A montenegrói válogatott egyenlíthetett volna – Săpunaru szabálytalanul állította meg Mugosát a büntetőterületen belül –, de Jankovic tizenegyesét Tătărușanu kivédte.

{K1}

Végül Țucudean góljával nyert Románia, de nem tudott az élre ugorni, ugyanis a szerbek is győztek, amivel megőrizték listavezető pozíciójukat, és feljutottak a B osztályba. Contráék a második helyen végeztek,

Ez azt jelenti, hogy akárcsak a magyaroknak, esélyük lesz majd részt venni az Európa-bajnoki pótselejtezőn.

{A}

A Nemzetek Ligája lejártával eldőlt az is, hogy Románia és Magyarország válogatottját is a negyedik kalapból fogják kihúzni az Eb-selejtezők sorsolásánál (december 2-án Dublinban sorsolnak).

Labdarúgás, Nemzetek Ligája, C osztály, 4. csoport, 6. forduló:
Montenegró–Románia 0–1 (0–1),
gólszerző: Țucudean (44.).
Montenegró: Petkovic – Marusic (Klimenta, 88.), Kopitovic, Simic, Vesovic – Kosovic, Ivanic – Jankovic (Djordjevic, 81.), Mugosa, Jovovic – Beciraj (Boljevic, 64.). Szövetségi kapitány: Ljubisa Tumbakovic.
Románia: Tătărușanu – Manea, Săpunaru, Moți, Toșca – Anton, Stanciu – Chipciu (Deac, 82.), Maxim, Keserű (Băluță, 88.) – Țucudean (Pușcaș, 74.). Szövetségi kapitány: Cosmin Contra.

A másik keddi meccsen:
Szerbia–Litvánia 4–1 (0–0),
gólszerzők: Zulpa (51., öngól), Mitrovic (58.), Projovic (71.), Ljajic (74.), illetve Petravicius (64.).

A csoport végeredménye:
1. Szerbia 14 pont
2. Románia 12
3. Montenegró 7
4. Litvánia 0

A 2020-as Eb-selejtezőinek kalapbeosztása

1. kalap: Portugália, Svájc, Hollandia, Anglia, Belgium, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Lengyelország
2. kalap: Németország, Izland, Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Dánia, Svédország, Oroszország, Ausztria, Wales, Csehország
3. kalap: Szlovákia, Törökország, Írország, Észak-Írország, Skócia, Norvégia, Szerbia, Finnország, Bulgária, Izrael
4. kalap: Magyarország, Románia, Görögország, Albánia, Montenegró, Ciprus, Észtország, Szlovénia, Litvánia, Grúzia
5. kalap: Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország, Luxemburg, Örményország, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Moldávia, Gibraltár, Feröer-szigetek
6. kalap: Lettország, Liechtenstein, Andorra, Málta, San Marino