Nyolc is lehetett volna, kettőre olvadt az FK-előny

Józsa Csongor 2018. november 19., 22:14

Nem volt átütő erő, az ellenlábas sokkal többet tett, hogy megnyerje a fontos párharcot. Az udvarhelyiek nagy lépést tehettek volna a rájátszás felé. Szorosabb lett az odavezető út.

Az odavágón nyert, a visszavágón kikapott az FK. Archív Fotó: Barabás Ákos

A Grigoraș – Mánya, Szécsi, Csoma, Miklós felállással kezdett az udvarhelyi együttes, a mezőnyben a Szőcs, Csala, Hadnagy, Kedei négyes volt a második sor. A találkozó első fele nagyrészt eseménytelenül zajlott, egyik fél sem kockáztatott, jobbára csak távoli lövésekkel próbálkoztak.

Tíz perc után a házigazdák ragadták meg a kezdeményezést, két ízben is nagyot kellett védenie az FK hálóőrének. Erre nem igazán érkezett válasz a vendégektől, támadásaik körülményesek voltak, simán olvasta a helyi védelem, hogy mit is akar az udvarhelyi csapat.

Ritmust a Poli tudott váltani, Schiopu találta telibe a kapufát – ez már a nyitógólnak az előszele volt. A 19. percben a lécet eltaláló játékos egy kipattanót vágott a félkörről a bal alsóba (1–0).

Az első játékrészben sokkal jobb volt a Poli, érezni lehetett, hogy nagyon akarják a pontok megkaparintását. Egygólos előnnyel mehettek vissza az öltözőbe.

A második félidőt is remekül indította a Jászvásár. Pár kapusbravúrt követően Schiopu mattolta ismét az udvarhelyi védelmet, a 23. percben 2–0 állt az eredményjelzőn.

{A}

Próbálkozott az FK, de igazi gólhelyzetig nem nagyon ért el. Ahhoz kellett folyamodnia Jakab Zoltánnak, a vendégek edzőjének, ami ebben az idényben már jó párszor pontmentő volt: az utolsó tíz percre kockáztatott, mezőnyjátékosra cserélte kapusát.

A 33. percben jött is a szépítés, Szécsi passzolta be közelről a játékszert (1–2).

Egy lépésre volt a székelyföldi együttes, hogy visszajöjjön a meccsbe. Azonban hiába szegezte a kapuja elé a hazaiakat, akik fél perc alatt kétszer is elcsíptek egy-egy passzt, mindkétszer találatot jegyeztek belőle. A 36. minutumban 4–1-re módosult az állás.

A végjátékban Hadnagy találata csak kozmetikázta az eredményt, 4–2-re nyert a Poli. Ez azt jelenti, hogy közelebb került a két gárda egymáshoz, két pont lett a különbség. Egy esetleges FK-győzelem lezárhatta volna a párharcot, hiszen nyolcra duzzadt volna az előny.

A rájátszást jelentő hatodik pozícióért nagy csata várható a két gárda között.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 10. forduló:

Jászvásári Poli–FK Székelyudvarhely 4–2 (1–0).
Gólszerzők: Schiopu (19., 23.), Pricop (35.), Guțu (36.), illetve Szécsi Barna (33.), Hadnagy István (38.).

{S1}